Tom Thumb Lettuce Care - Meer informatie over het kweken van ‘Tom Thumb'-planten met slaWe are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Door: Tonya Barnett, (auteur van FRESHCUTKY)

Sla is al lange tijd een van de meest voorkomende basisproducten in de moestuin. Naast de kwaliteitssmaak wanneer vers geplukt, is sla ook een geweldige optie voor beginnende telers of voor diegenen die hun eigen producten willen kweken zonder toegang tot voldoende tuinruimte. De combinatie van de snelle groeiwijze, het compacte formaat en het vermogen om onder een groot aantal verschillende omstandigheden te groeien, maakt sla een gemakkelijke keuze. Sommige soorten, zoals Tom Thumb, zijn specifiek geschikt voor kweek in containers, kweekzakken en verhoogde bedden, waardoor ze nog meer geweldige opties bieden voor kleine tuinders.

Tom Thumb Lettuce Feiten

Tom Thumb-slaplanten zijn een unieke variëteit aan kropsla of slabbelsla. Deze planten produceren knapperige, boterachtige bladeren die een losse schuimkraag vormen. Ze zijn in ongeveer 45 dagen volwassen en het meest unieke kenmerk van deze planten is hun kleine formaat. Kleine planten van 4 tot 5 inch (10-15 cm) zijn perfect voor een breed scala aan tuintoepassingen, inclusief het gebruik als een ‘enkele portie’ salade.

Het kweken van sla, met name Tom Thumb, is een vrij populaire keuze onder tuinders voor het planten van containers, maar ook voor het gebruik ervan in combinatie met verschillende andere koele seizoensgewassen.

Groeiende Tom Thumb Lettuce Plants

Het proces van het telen van Tom Thumb-sla lijkt sterk op het telen van andere slasoorten. Eerst moeten telers bepalen wanneer ze de zaden het beste kunnen planten. Omdat slaplanten gedijen als ze bij lagere temperaturen worden gekweekt, gebeurt het planten meestal vroeg in de lente en achtereenvolgens in de herfst.

Het zaaien in de lente vindt doorgaans plaats rond een maand voor de laatste voorspelde vorstdatum. Hoewel het mogelijk is om slazaden binnenshuis te zaaien, kiezen de meeste tuinders ervoor om de zaden direct in goed aangepaste grond te zaaien. Om Tom Thumb-slazaden direct te zaaien, selecteert u een goed doorlatende locatie die direct zonlicht ontvangt.

Of u nu in de grond plant of in voorbereide containers, sla zaden vochtig houden tot ontkieming binnen zeven tot tien dagen plaatsvindt. Planten kunnen uit elkaar worden geplaatst volgens de aanbevelingen van het zaadpakket of intensief worden gezaaid voor frequentere oogsten.

Eenmaal vastgesteld, is de verzorging van Tom Thumb-sla relatief eenvoudig. Planten hebben baat bij veelvuldig water geven en rijke grond. Regelmatige controle op schade door ongedierte, zoals slakken en slakken, is absoluut noodzakelijk vanwege het kleine formaat van deze plant.

Er kan geoogst worden door van elke plant een paar bladeren te verwijderen of door de hele slaplant af te snijden en uit de tuin te halen.

Dit artikel is voor het laatst bijgewerkt op


Tom Thumb Lettuce

Omschrijving
De 100% tevredenheidsgarantie van Rohrer
Haal dit op in onze winkel

Rohrer Seeds

Miniatuur type boterkop, perfect voor kleine tuinen. Koppen worden zo groot als een appel. 55 dagen om te oogsten. (ongeveer 1.600 zaden / stuk)

Rohrer Seeds zet zich in voor uw succes! Elk zaadje dat u bij ons koopt, moet u tevreden stellen… of uw geld terug. We hebben sinds 1919 hard gewerkt om zaden van de hoogste kwaliteit te leveren tegen betaalbare prijzen. Elk zaad dat bij ons wordt gekocht, moet van de kwaliteit zijn die u vertegenwoordigt. Als dit niet het geval is, kunt u het op onze kosten retourneren. Uw geld wordt terugbetaald of uitgegeven als tegoed voor een andere aankoop. Zie hieronder voor details. Alle prijzen kunnen zonder voorafgaande kennisgeving worden gewijzigd.

* Geen garantie - Er wordt alles aan gedaan om alle klanten zaad van goede kwaliteit te geven dat winstgevend en bevredigend zal blijken te zijn, maar de volgende clausule moet duidelijk worden gemaakt. We geven geen garantie, expliciet of impliciet, met betrekking tot de productiviteit van de zaden die we verkopen en zijn op geen enkele manier verantwoordelijk voor de oogst. Onze aansprakelijkheid is in alle gevallen beperkt tot de aankoopprijs van het zaad.

Controleer uw bestelling onmiddellijk bij aankomst en meld eventuele problemen onmiddellijk. We behouden ons het recht voor om teruggave te vragen van elk product dat als onbevredigend wordt beschouwd voordat een aanpassing wordt goedgekeurd.

Al het plantmateriaal dat in het voorjaar is gekocht en niet groeit, wordt eenmalig vervangen of een tegoedbon verstrekt, op voorwaarde dat er goed voor wordt gezorgd en we op de hoogte worden gesteld voor 1 oktober van het jaar dat het is gekocht.

Bollen of planten die in de zomer of herfst worden verzonden en die niet groeien, worden een keer vervangen of een tegoedbon uitgereikt, op voorwaarde dat ze op de juiste manier zijn geplant en het verlies niet te wijten is aan slechte winterbescherming of knaagdieren en we worden op de hoogte gesteld voor 1 juni van volgend jaar.

We garanderen ook dat u volledig tevreden bent met onze tuinartikelen en -accessoires (niet-groeiende artikelen) indien gebruikt volgens de instructies van de fabrikant. Meld een onbevredigend accessoire binnen 30 dagen voor vervanging, creditering of terugbetaling van de aankoopprijs. In sommige gevallen kan de fabrieksgarantie van toepassing zijn na de limiet van 30 dagen. Onze aansprakelijkheid is beperkt tot de aankoopprijs van het item dat wordt vervangen.

Note-Seeds zijn levende producten die afhankelijk zijn van vele factoren, zoals de juiste planttijd en -techniek, zaaidiepte, grond, juiste kiemomgeving, vruchtbaarheid, ziektebestrijding, insectenbestrijding en redelijk weer voor direct gezaaide zaden. Als een van deze factoren niet juist is, kan dit ervoor zorgen dat het zaadje niet goed presteert en omdat we de meeste, zo niet alle, van deze factoren niet in de hand hebben, ligt het meeste succes van deze zaden in handen van de teler. Als ze goed zijn verzorgd en nog steeds niet groeien, zullen we het zaad een keer vervangen of een tegoedbon uitgeven. We garanderen dat de zaden die we verkopen conform het label zijn: onze aansprakelijkheid is echter beperkt tot de aankoopprijs van het zaad.

Typografische fouten - Hoewel alle voorzorgsmaatregelen zijn genomen om de nauwkeurigheid te garanderen, kunnen fouten in prijs, hoeveelheid en / of specificaties optreden. We behouden ons het recht voor om dergelijke fouten te corrigeren. Uitverkoopartikelen krijgen alleen een tegoedbon voor de aankoopprijs.

De unieke zaad- en voorraadwinkel voor de detailhandel heeft het grootste winkelassortiment in de VS. Meer dan 1600 soorten! Alles voor uw tuin, gazon, boerderij en dieren in het wild! Klik voor meer info en routebeschrijving.

Smoketown ligt aan de historische Old Philadelphia Pike (Route 340), vijf mijl ten oosten van Lancaster. In 2014 vierden we de verbouwing en uitbreiding van onze winkel, die nu bijna 3 keer zo groot is.

Postadres:
2472 Oude Philadelphia Pike
Lancaster, PA 17602

Rohrer Seeds heeft duizenden zaden op voorraad. Kom vandaag langs en vind alle zaden die je nodig hebt voor je tuin.

NIEUW Openingstijden winkel:

Kantoor- en groothandelsuren

GPS-ADRES:
2472 OUDE PHILADELPHIA PIKE
LANCASTER, PA 17602


Reader-interacties

Opmerkingen

Ik ben net begonnen met het opzetten van mijn hydrocultuur. Ik heb enig succes met aardbeien en probeer nu sla. Ik heb de slazaadjes van Bibb al ontkiemd en ze zijn ongeveer 8 cm lang. Ik heb ook een railsysteem gebouwd om de sla te laten groeien. Ik sta op het punt om over te planten naar de zaailingen naar de 3-inch beker met de hydroton. Mijn vraag is deze: Verplant je alleen de zaailing naar de beker of de hele turfplug?

Verplant de hele plug in de cups met de hydroton - de wortels zullen door de pluggen groeien.

op welke hoogte heb je het water?
Ik probeer sla te telen en ze zien er momenteel zwak uit.

Alle tips zijn welkom

Het watervolume is afhankelijk van het soort systeem dat u gebruikt (aeroponic, overstroming en afvoer, druppelen, enz.). Als je planten er niet sterk uitzien, is er waarschijnlijk sprake van een voedingsstof- of pH-probleem. Hoe zijn uw pH- en EC-waarden?

Hallo Ashley, heb je geprobeerd lollorosa-sla te kweken? Ik vond het best moeilijk om het te laten ontkiemen. Ik gebruik steenwol als kweekmedium, de schil van het zaadje is gebroken, daarna zet ik het onder koel wit fluorescerend licht, maar ik zie het niet groeien en groter worden. Ik gebruik RO-water zonder voedingsstoffen tijdens het ontkiemen. Heb je advies nodig alstublieft ... heel erg bedankt. Ik woon in een tropisch land met een dagelijkse temperatuur van 28-31 C. Ik heb romaine geprobeerd en het deed het goed.

Hadi,
Als je het zaadje hebt geplant in steenwol dat vooraf is gedrenkt in water ph’d tot 5,5-5,8, zet het onder een vochtige koepel en laat het zaad zijn werk doen terwijl het ontkiemt. Als je eenmaal een spruit uit de steenwol ziet komen met de eerste set bladeren, kun je hem onder het licht leggen. Dan wil je de steenwol elke 5 dagen opnieuw weken met ph’d water tot 5,5-5,8. Ik zou ook overwegen om voedingsstof voor zaailingen te proberen, aangezien steenwol volledig inert is en geen voedingsstoffen bevat. Ik zou Canna Start aanraden als een geweldige voedingsstof om je nieuwe baby's de juiste hoeveelheid voedsel te geven die ze nodig hebben om groot en smakelijk te worden. Ik hoop dat dit helpt.
Proost,
Gabrial

Hallo Gabrial,
Bedankt voor de reactie, ik zou het proberen zoals je hebt aanbevolen.
Zal het weken van de zaden in koud water voor het zaaien de ontkieming versnellen?

Hallo Hadi,
Er is goed onderzoek dat suggereert dat slazaden 16-24 uur in koud water weken in een goed verlichte ruimte voordat ze worden geplant, de kans op ontkieming aanzienlijk vergroot. Maar je moet ze minstens 16 uur laten weken voordat het weken effect heeft. Succes!

Hallo - ik heb een diepwaterkweeksysteem en ben begonnen met het verbouwen van sla.
Op welk groeipunt kan ik de sla overbrengen naar aarde (de sla groeide via glasvezel / zaadblokjes? En kan ik de slablokjes overbrengen naar aarde of op de een of andere manier de wortels uit de blokjes verwijderen? Al mijn bloemen en planten stierven allemaal snel een keer overgebracht naar de bodem.

Hallo, als je planten probeert te starten in een DWC, moet je ze verplanten zodra je wortels ziet. Er is een verschil tussen hydro- en bodemwortelzones. Ik heb niet veel succes gezien van het op de aarde brengen van gevestigde hydroplanten. Je kunt ze het beste in aarde starten als je wilt eindigen in aarde, anders kun je de hele weg hydrocultuur kweken.

Hoeveel water heb je per minuut of uur gelopen voor de sla? Mijn klas en ik hebben een aquaponic-systeem gemaakt en we moeten weten hoe lang we onze pomp moeten laten draaien om het water te laten stromen, zonder ze te verdrinken en te doden omdat ze niet genoeg hebben.

Ik stel de timer meestal in om elke 4 uur gedurende 15 minuten in te schakelen. Het lijkt erop dat de wortelzone uitdroogt, maar de plant niet doodt. Veel succes met het aquaponics-systeem - wat een gaaf project voor je klas!

Hallo Ashley. Mijn systeem heeft 12 pijpen en ze zijn respectievelijk 40 ft lang. Voedingsrijk water stroomt continu van de ene kant naar de andere kant en terug naar de res. De eerste partij kropsla is 4 weken binnen en klaar om te oogsten, maar nu zie ik dat de toppen van de bladeren beginnen af ​​te sterven. Ik gebruik FoxFarm 3-2-6. Ik heb geprobeerd organisch te blijven, maar nu weet ik niet wat er aan de hand is. De watertemperatuur is rond de 68f en de ph tussen 5 en 6. Enig advies? Vind mij op Facebook en zoek naar Future Farms and Greeneries. Bedankt.

Hoi
Ik kom uit Argentinië en zal uw hulp bij het ontkiemen van boter zeer op prijs stellen.
Ik probeerde het, maar het lukte niet
Ik weet niet zeker of er vocht- of temperatuurproblemen zijn
Ik heb geprobeerd onder 10 C en natte turba
Heel erg bedankt

Hallo Maria, ik weet niet zeker waarom je zaden mislukten. Om te ontkiemen, moeten zaden gelijkmatig vochtig worden gehouden en hebben ze hogere temperaturen nodig om uit de rustperiode te komen. Eenmaal ontkiemd, houdt sla van koelere, in plaats van warmere temperaturen, maar als het koud is, zullen de zaden niet ontkiemen.

Hoi,
Ik heb een NFT-systeem gebouwd met 4 ″ PVC-buizen. Het probleem is dat er een te grote afstand is vanaf de onderkant van de netpotten tot waar de voedingsstroom stroomt. Dit betekent dat ik de sla moet laten groeien tot een punt waar de wortels minstens 3-4 centimeter lang zijn, zodat ze het water kunnen bereiken. Mijn vraag is: wat moet ik doen nadat ze zijn ontkiemd om wortels te krijgen die lang genoeg zijn?

Mijn man kweekt verschillende soorten sla in een DWC in onze kelder. Ze groeien allemaal en zien er geweldig uit, maar de textuur is zo zacht en wordt bijna onmiddellijk na de oogst slap. Wat zijn mogelijke oorzaken? Hij wil dit DWC-concept uitbreiden naar een magazijn, maar ik ben niet zeker van het succes omdat het in de zomer behoorlijk warm zal zijn in het gebouw.

Ik zou willen voorstellen dat u een instelbare afvoerklep in elk NFT-kanaal inbouwt. Pas de afvoer naar boven aan, zodat het water de netbeker kan raken, en pas vervolgens naar beneden naarmate de wortels in het kanaal groeien. Met vriendelijke groet - Mike W.

Ik weet dat dit oud is, maar ik zal toch vragen: hoeveel salade heb je uit die 18 koppen gehaald? Hoeveel mensen heb je te eten gegeven?

Ik ben er nog lang niet vanaf, maar op een dag zou ik graag een systeem in mijn huis opzetten om wat van mijn eigen voedsel te verbouwen. Ik zou het waarschijnlijk zijn, maar ik heb geen idee hoeveel ik zelfs moet overwegen om voor mezelf te planten als ik 4 of 5 keer per week een grote salade zou willen eten.

Ik dacht dat ik wat planten in rotatie zou hebben, op verschillende tijdstippen begonnen, dus ik heb niet slechts één gigantische oogst.

We oogstten alle sla in één keer en hadden een saladebar-evenement in de winkel - niet zeker hoeveel mensen het voedde, maar veel. Je zou gemakkelijk om de dag een krop kunnen oogsten, of individuele bladeren van meerdere planten kunnen ruimen terwijl ze groeien. Ik zou het planten van successie absoluut aanbevelen, zodat je altijd nieuwe planten, middelgrote planten en volwassen planten hebt om te oogsten, zodat je altijd een stroom kant-en-klare groenten hebt. Ik hoop dat dit helpt!

Ik vind het leuk om te planten. dit is iets heel nieuws dat ik vandaag heb geleerd. Ik zou het graag implementeren.

Trackbacks

[…] Binnen het hele jaar door gewassen telen met goede verlichting en kweeksystemen. Je hebt misschien de blogpost van Tracey gezien over hoe gemakkelijk het kan zijn om een ​​hydrocultuurtuin te beginnen. Hoewel er veel mensen zijn die genieten van [...]


Sla Tom Thumb Seeds

Tom Thumb is een zeer snel rijpende variëteit, die kleine maar zeer stevige kroppen produceert met een geweldige smaak en een mooie textuur. Zaaien onder dekking en alleen tot juni.

Sla is een van de hoofdingrediënten van een knapperige, frisse zomersalade. Dus wat is er mooier dan je eigen sla te kweken om toe te voegen aan je smakelijke salades.

WANNEER TE ZAAIEN
Eind februari tot juli

Waar te zaaien
Zaaien kan onder glas, zaai zaden in potten of trays met zaaigrond bij een temperatuur van 15-20C en bedek de zaden lichtjes met wat vermiculiet of compost. U kunt ook zaden vanaf april dun zaaien in rijen van 1,5 cm diep en 30 cm uit elkaar, direct in de groentetuin.

Wat nu te doen
Onderglaasd zaaigoed kan in individuele potten of modulebakken worden geprikt en opgekweekt tot het klaar is om uit te harden en uit te planten in de groentetuin met een tussenruimte van 30 cm tussen de planten en de rijen. Zaailingen die direct buiten worden gezaaid, kunnen worden verdund zodra ze groot genoeg zijn om tot 30 cm van elkaar te hanteren. Verdunnen kunnen ook in andere rijen worden overgeplant, goed bewaterd tijdens hete droge periodes.

RIJPHEID
10-12 weken na zaaien.

HANDIGE TIP
Als er weinig ruimte is, kan het aantrekkelijke rode blad er net zo goed uitzien als in een bloemenborder.Opmerkingen:

 1. Dolkis

  Ik ben het er helemaal mee eens.

 2. Ballindeny

  You are wrong, it is obvious.

 3. Daibar

  I think it's the wrong way And you have to curl up from him.

 4. Nidal

  Naar mijn mening heb je niet gelijk. Ik kan mijn positie verdedigen. Schrijf me in PM, we zullen het bespreken.Schrijf een bericht


Vorige Artikel

Plant vs zombie tuin oorlogvoering glitches

Volgende Artikel

1 boom meerdere vruchten