Geel / bruine Norfolk-dennenbladeren: Mijn Norfolk-den wordt bruinWe are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Veel mensen die op zoek zijn naar een beetje groenblijvende plant voor de vakantie, kopen Norfolk Island-dennen (Araucaria heterophylla​Deze kerstboom-look-alikes zijn erg populair als kamerplant, hoewel ze ook als statige buitenbomen kunnen presenteren in geschikte winterzones.

Als het gebladerte van je mooie Norfolk-den bruin of geel wordt, spring dan erin en probeer de oorzaak te achterhalen. Hoewel het meeste bruin wordende Norfolk-dennenblad het gevolg is van problemen met culturele zorg, kan het ook wijzen op ziekten of plagen. Lees verder voor informatie over hoe u de oorzaak van geel / bruine Norfolk-dennentakken kunt achterhalen.

Geel / bruin Norfolk Pine-probleemoplossing

Wanneer u geel / bruin Norfolk-dennenblad ziet, is uw eerste en beste stap om door de culturele zorg te lopen die u uw kamerplant geeft. Deze bomen kunnen binnen of buiten lang in potten leven, maar ze hebben zeer specifieke omstandigheden nodig om te gedijen.

Elke boom heeft een warm / koud temperatuurbereik waar hij de voorkeur aan geeft; degenen die in winter- of zomeromstandigheden worden gedwongen die buiten hun tolerantie vallen, zullen niet gelukkig groeien. Als u uw Norfolk-den met gele bladeren opmerkt, is de temperatuur de eerste verdachte.

Temperatuur

Deze bomen gedijen buiten in USDA-planthardheidzones 10 en 11. Alle Norfolk-dennen zijn gevoelig voor vorst en takken geel en sterven af ​​als de temperatuur onder het vriespunt daalt.

Evenzo kunnen zeer hoge temperaturen ook geel / bruin Norfolk-dennenblad veroorzaken. Als je boom bij deze extreme temperaturen buiten stond (al dan niet in een pot), heb je waarschijnlijk ontdekt waarom je Norfolk-den bruin wordt.

Zonlicht

Temperatuur is niet de enige mogelijke oorzaak van vergeling of bruin worden van Norfolk-dennen. De hoeveelheid en het type zonlicht is ook belangrijk.

Norfolk-dennen hebben veel zonlicht nodig, maar ze houden niet van directe zon. Uw Norfolk-den met gele bladeren heeft mogelijk te veel directe zon of te weinig stralen. Verplaats hem naar een plek waar hij veel indirect licht krijgt. Probeer in de zomer uw kamerplant Norfolk buiten onder een hoge boom te zetten.

Water

Irrigatie is belangrijk voor Norfolk-dennen, vooral als het warm weer is. In de winter kun je de irrigatie een beetje uitstellen, maar als je het Norfolk-dennenblad bruin ziet worden, wil je misschien wat royaler water geven. Vochtigheid is ook belangrijk.

Plagen en ziekten

Ongedierte en ziekten kunnen ook leiden tot bruin worden of vergeling van Norfolk-den. Een Norfolk-den met gele bladeren heeft mogelijk een schimmelziekte ontwikkeld, zoals anthracnose. Je weet dat je boom deze ziekte heeft als je eerst vlekken op de bladeren ziet, daarna hele takken geel, bruin en afsterven.

Vaak is het echte probleem wanneer uw Norfolk-den bruin wordt van anthracnose, dat u het gebladerte te nat houdt. Stop alle irrigatie boven het hoofd en laat het gebladerte uitdrogen. Je kunt de boom ook besproeien met een fungicide.

Aan de andere kant, als je Norfolk-den met gele bladeren mijten heeft, moet je de luchtvochtigheid verhogen. Mijten zijn ongedierte dat zich in het gebladerte verstopt, maar je kunt ze ontdekken door de boom over een vel papier te schudden. Als het verhogen van de luchtvochtigheid de mijten niet verwijdert, gebruik dan insectendodende zeepspray.


Top 10 vragen over pijnbomen op het Norfolkeiland

Kerstmis is het grote seizoen voor de dennen van Norfolk Island, die schattige kleine kamerplanten die eruit zien als kleine dennenbomen in potten, met prachtige, geschubde takken en schaalachtige bladeren. Maar deze planten maken het hele jaar door eersteklas kuipplanten. Hier bij Gardening Know How krijgen we veel vragen over deze bomen, en we willen onze kennis met u delen. De volgende informatie bevat de 10 meest gestelde vragen over de dennen van Norfolkeiland, evenals onze antwoorden.

Norfolk Island-pijnbomen verliezen regelmatig lagere takken of takuiteinden tijdens het groeien, maar als u wijdverspreide schade aan uw plant ziet, moet u waarschijnlijk uw culturele praktijken heroverwegen. Het corrigeren van problemen zoals water, vochtigheid en kunstmest zal waarschijnlijk voor de situatie zorgen. Norfolk-dennen mogen alleen worden bewaterd als de bovenste centimeter aarde droog aanvoelt. Als dit gebeurt, geef het dan royaal water. De planten hebben ook een hoge relatieve luchtvochtigheid (ongeveer 50 procent) nodig. U kunt de luchtvochtigheid verhogen door een bak met water gevuld met kiezelstenen onder uw plant te plaatsen.

Als je in een gebied met koude winters woont, moet je je kleine dennenachtige plant als kamerplant beschouwen. Hoewel pijnbomen op Norfolkeiland temperaturen net onder het vriespunt kunnen verdragen, kan alles wat kouder is, ze doden. Ze passen zich goed aan het leven binnenshuis aan.

Moet een den van een Norfolkeiland worden gesnoeid? Hoewel je beschadigde of afstervende takken kunt afknippen, overweeg dan niet om een ​​Norfolk-den te toppen. Het zal daarna nooit meer dezelfde vorm terugkrijgen. Beperk de grootte van de boom door de potmaat te beperken en eventueel door wortel te snoeien.

Het krullen van lagere takken is normaal voor de cursus op Norfolk-dennen, dus maak je er geen zorgen over. Als het de bovenste takken zijn die krullen, vermoed dan droge grond of spintmijten. Controleer op mijten door water op de takken te sproeien. Hiermee kunt u de banden zien. Mijten kun je verwijderen door een beetje vloeibaar afwasmiddel in een verstuiver met water te mengen en de plant een maand lang elke week grondig te besproeien.

Te veel water of te weinig water kan gele punten op uw plant veroorzaken. Controleer de afvoergaten in de container om er zeker van te zijn dat de Norfolk-den niet met "natte voeten" zit. Te weinig water of vocht kan er ook voor zorgen dat het blad geel en dan bruin wordt. Besproei uw plant dagelijks met koud water om de luchtvochtigheid te verhogen. Zorg ervoor dat u de grond regelmatig controleert en royaal water geeft als de bovenste centimeter droog is.

Norfolk Island-dennen zijn niet kieskeurig over aarde en accepteren zuur of alkalisch. Je kunt een mix van potgrond, turf en zand gebruiken. Een uitstekende afwatering is van het grootste belang. U kunt uw Norfolk-den in de lente en zomer bemesten met een in water oplosbare uitgebalanceerde meststof, maar u hoeft in de herfst of winter niet te bemesten.

Dit is een vrij algemeen probleem bij deze kleine bomen. Ze hebben een hogere luchtvochtigheid nodig dan normaal in een huis om groen en gezond te blijven. Zet de boom op een schotel met water en kiezelstenen om de luchtvochtigheid te verhogen. Breng indien nodig een luchtbevochtiger aan.

Verspreid uw kleine boom door zachte stekken te rooten. Snijd een malse scheut die iets langer is dan je handpalm, verwijder de onderste bladeren en dompel het afgeknipte uiteinde in wortelmassa. Steek de stekken in een bak gevuld met een vochtige potmix. Dek het af met een lichte plastic zak en laat het in indirect zonlicht liggen, zodat de grond vochtig blijft. Controleer na een paar weken op beworteling door voorzichtig aan de stengel te trekken. Als u weerstand voelt, verwijdert u de plastic omhulling.

Breng bij het verpotten geen grote verandering in de grootte van de container aan. Ga nog maar een paar centimeter verder in potmaat en kies een pot met voldoende afvoergaten.

De twee belangrijkste dingen om te onthouden als je een Norfolk Island-den als kamerplant hebt, zijn de behoefte aan winterhardheid en vochtigheid. Deze planten zullen buiten afsterven als het weer onder het vriespunt zakt. En ze blijven alleen weelderig en groen als ze een voldoende (50 procent) relatieve luchtvochtigheid hebben.

We hebben allemaal af en toe vragen, of het nu gaat om een ​​oude tuinman of mensen die net beginnen. Dus als je een vraag over tuinieren hebt, krijg dan een tuinierantwoord. We zijn er altijd om te helpen.


Behandel het pijnboomprobleem

Bescherm uw dennenboom tegen droogteschade door kleine gaatjes te maken in de grond rond de boom aan de uiteinden van de takken die ongeveer ½ inch breed en 6 inch diep zijn. Plaats een soaker-slang over de gaten zodat het water in de grond wordt geleid, zodat het water ongeveer drie tot zes uur langzaam kan druppelen. Herhaal deze irrigatie eens in de drie weken tussen mei en eind augustus.

Behandel uw dennenboom voor een aantasting door zuidelijke dennenkevers door de boom te besproeien met een insecticide dat lindaan of chloorpyrifos bevat totdat de schors grondig nat is. Besproei de hele boom, vooral de stam en hoofdtakken die tekenen van keveractiviteit vertonen.

Beheers een plaag van een Europese dennenbladwesp door alle aangetaste takken te verwijderen en te vernietigen. Besproei de hele pijnboom met een tuinbouwolie of insectendodende zeep die is gelabeld voor bladwespen, en pas de behandeling idealiter eind april of begin juni toe, wanneer de larven net zijn uitgekomen.

 • Bescherm uw dennenboom tegen droogteschade door kleine gaatjes te maken in de grond rond de boom aan de uiteinden van de takken die ongeveer ½ inch breed en 6 inch diep zijn.
 • Besproei de hele pijnboom met een tuinbouwolie of insectendodende zeep die is gelabeld voor bladwespen, en pas de behandeling idealiter eind april of begin juni toe, wanneer de larven net zijn uitgekomen.

Beheers een aantasting van een witte dennenkever door de hele boom te besproeien met een geschikt insecticide, waarbij de chemische toepassing op de bovenste takken en de centrale stam wordt geconcentreerd. Besproei de boom wanneer de volwassenen het meest actief zijn, hetzij in de lente of herfst, omdat de chemicaliën alleen de volwassenen doden en niet de larven of eieren.

Bescherm uw dennenboom tegen dood door een zakwormplaag door de zijdezachte zakcocons in de winter en de lente te verwijderen en te vernietigen voordat de eieren uitkomen. Besproei de dennenboom met Bacillus thurnigiensis, malathion of diazinon van midden tot eind juni, voordat de zijdeachtige zakken zich vormen.

Geef uw pijnboom regelmatig water en voeder terwijl u de boom behandelt voor de oorzaak van de bruin wordende, vallende naalden. Houd de boom sterk terwijl hij probeert te herstellen van een insectenplaag of ziekte.

Besproei uw dennenboom na eind juni niet met een insecticide om zakwormen te bestrijden. De zijdezachte zakken beschermen de zakwormen tegen de chemische spray.

Draag altijd een veiligheidsbril en handschoenen bij het hanteren of toepassen van tuinbouwchemicaliën. Volg nauwkeurig de toepassingsinstructies op het etiket.Opmerkingen:

 1. Narcissus

  Het spijt me, maar ik denk dat je het mis hebt. Laten we bespreken.

 2. Cristian

  Ze hebben het mis. Schrijf me in PM, spreek.

 3. Brarn

  I must tell you that you are wrong.

 4. Corybantes

  Opmerkelijke, nuttige gedachteSchrijf een bericht


Vorige Artikel

Plants vs zombies tuin oorlogsvoering 2 rux kalender

Volgende Artikel

Welke fruitbomen groeien goed in Georgië?