Hoe lang leven lavendelplanten binnen?We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Lavendel is een overblijvend kruid, met een kenmerkende zoete geur, waardoor het een populaire decoratieve kamerplant voor binnen is! De zaden van de lavendelplant zijn klein en delicaat. Bestrooi de zaden op een zaaibak met een licht grondmengsel, bij voorkeur fijn vermiculiet, omdat het snel leegloopt. Bedek de zaden licht met een laag perliet. Als je de zaden eenmaal hebt geplant, zorg er dan voor dat je ze op een lichte en luchtige locatie bewaart die veel indirect zonlicht krijgt. Blootstelling aan de zachte ochtendzon is prima. Ze zullen in ongeveer dagen ontkiemen.

Inhoud:
 • Lavendel binnenshuis kweken
 • Hoe lavendel te kweken?
 • Lavendel in potten kweken - Hoe je lavendel in pot kweekt en verzorgt?
 • Verzorging van lavendelplanten voor binnen
 • Kun je lavendel binnen kweken?
 • Mag ik lavendel in mijn kamer houden?
 • Lavendel kweken in het zuiden?
BEKIJK GERELATEERDE VIDEO: Lavendel binnenshuis kweken

Lavendel binnenshuis kweken

Volg je bestelling via mijn bestellingen. Lavendelplanten zijn gemakkelijk te kweken, maar het is de moeite waard om er een beetje over te weten om de beste displays te krijgen en te voorkomen dat ze dun en verwilderd worden. En terwijl je tips oppikt over hoe je lavendel uit zaad kunt laten groeien, neem dan een kijkje in ons volledige assortiment groenblijvende lavendelplanten voor alle soorten tuinen.

Er zijn veel soorten lavendel met talloze variëteiten, van de traditionele paarsbloemige planten tot die met witte bloemen en dwergcultivars. De meest algemeen beschikbare variëteiten kunnen over het algemeen worden onderverdeeld in 3 hoofdgroepen: Engelse lavendel, Franse lavendel en Lavandin-hybriden. Engelse Lavendel Lavandula angustifolia is een volledig winterharde plant die bloeit in juni en juli. Enkele bloemen op lange stelen vormen een uitstekende, sterk geurende, lage heg of padrand.

Populaire variëteiten zijn onder meer 'Hidcote' en 'Munstead'. Franse lavendel Lavandula stoechas is iets minder winterhard dan Engelse maar bloeit van mei tot september als ze doodshoofdig is.

Hij is bestand tegen korte perioden van koud weer -5 tot graden Celsius en moet in beschutte borders, containers of padranden worden geplant. Een glorieuze cottage-tuinplant, de sier- en nectarrijke bloemen worden gedragen op korte stelen. Populaire soorten zijn onder meer 'Fathead' en de iets compactere 'Bandera'. Lavandin, of steriele hybride lavendel, is krachtiger dan gewone lavendel, maar iets minder winterhard.

Bloemen worden gedragen op zeer lange stelen in juli en augustus. Populaire variëteiten zijn onder andere 'Heavenly Scent', een robuuste groenblijvende struik die gedijt in zonnige borders en wildtuinen.

De meeste mensen kopen liever voorgekweekte lavendelplanten, maar als je een klein budget hebt of van een uitdaging houdt, kun je je eigen lavendelplanten uit zaad kweken. Zaai lavendelzaden van februari tot juli op het oppervlak van vochtige zaadcompost. Bedek de zaden met een besprenkeling van vermiculiet of fijngezeefde compost. Houd de compost vochtig maar niet nat en sluit licht niet uit, dit bevordert de kieming.

Wanneer de zaailingen groot genoeg zijn om te hanteren, transplanteer ze dan in 7. Wanneer alle risico op vorst voorbij is, laat u jonge lavendelplanten geleidelijk aan de buitenomstandigheden acclimatiseren gedurende 7 - 10 dagen voordat u ze buiten plant. Deze opzichtige Franse lavendel heeft bijzonder lange schutbladen die wapperen in de wind. Aanbevolen product: Lavendel 'Flaming Purple' van Thompson en Morgan.

Gezien de mediterrane oorsprong hoeft het geen verrassing te zijn dat Lavendel in de volle zon van een goed doorlatende grond geniet. Lavendel verdraagt ​​kalkrijke bodems goed en is redelijk goed bestand tegen droge omstandigheden als ze eenmaal zijn gevestigd. Het zijn nuttige struiken voor kustposities en hete, droge grindtuinen. Je kunt zelfs lavendel als lage haag planten voor een mooie informele rand die veel bestuivende insecten naar de tuin trekt.

Vermijd het planten van lavendel in natte grond, omdat hierdoor de planten gaan rotten. Zware bodemgesteldheid kan worden verbeterd door voor het planten grof grit of scherp zand toe te voegen. U kunt ook lavendel in containers laten groeien, met behulp van een goed doorlatende, op aarde gebaseerde compost zoals John Innes No.

Meng vóór het planten wat meststof met langzame afgifte om uw planten de beste start te geven. Elke lavendelplant heeft een container nodig met een diameter van minimaal 30 cm.

Na het planten van lavendel is het belangrijk om tijdens het eerste groeiseizoen regelmatig water te geven totdat uw planten volledig zijn ingeburgerd. Dit is vooral belangrijk tijdens periodes van warm en droog weer. Eenmaal gevestigd, is lavendel redelijk droogtetolerant. Lavendelplanten moeten elk jaar worden gesnoeid om te voorkomen dat ze schaars en houtachtig worden. In de late zomer, na de bloei, snoei je planten terug tot op 2 cm 1 "van de groei van het voorgaande jaar.

Het is belangrijk om een ​​deel van de groei van het huidige jaar op elke stengel te laten, omdat lavendel mogelijk niet teruggroeit uit oud hout. Verwaarloosde, houtachtige planten kunnen het beste worden vervangen. Lavendel is gemakkelijk te kweken, maar heeft wel last van wortelrot als het in natte omstandigheden wordt gekweekt. Dit kan worden voorkomen door de grond voor het planten te verbeteren. Een van de grootste plagen van lavendel is de rozemarijnkever.

Deze glimmende metaalachtige kever is vrij opvallend qua uiterlijk, maar zal snel het blad van je plant decimeren. De meeste schade treedt op tussen de late zomer en de lente, waardoor planten er duidelijk aftands uitzien. Rozemarijnkever wordt het best bestreden door de kevers en larven met de hand te verwijderen.

Pesticiden kunnen effectief zijn, maar deze moeten worden vermeden als u van plan bent de lavendel te gebruiken voor het maken van eetbare producten. Vermijd sproeien wanneer de planten in bloei staan, omdat dit ook nuttige bestuivende insecten zal doden.

In de keuken is lavendel een interessante smaakmaker voor taarten en andere recepten. Probeer eens een paar takjes in een pot suiker te doen om toe te voegen aan koekjes, sorbets, jam of gelei. Voeg lavendelbloemen toe aan de groentebouillon en creëer een smaakvolle saus voor bij eend-, kip- of lamsvlees.

Als je een fervent imker bent, is lavendelhoning relatief eenvoudig te maken en geeft het een delicate smaak aan baksels en marinades. Lavendel staat bekend om zijn ontspannende eigenschappen en kan worden gebruikt om zelfgemaakte zeep, kaarsen en badoliën te maken die u zullen helpen ontspannen voor een goede nachtrust.

Of knip eenvoudig een paar stelen af ​​om uw huis op natuurlijke wijze te parfumeren in plaats van chemische luchtverfrissers of plug-ins te gebruiken. Vind meer suggesties en advies over het kweken van andere vaste planten op onze meerjarige hub-pagina. Alle rechten voorbehouden. Een divisie van Branded Garden Products Limited.

U heeft javascript uitgeschakeld. Schakel dit in om de volledige ervaring van onze website te krijgen. Onkruidbestrijding Workshop Terrasreinigers. Terug Landschapsarchitectuur Gazon Rand Bestrating. Meld u aan voor exclusieve aanbiedingen!


Hoe lavendel te kweken?

Lavendel is door de jaren heen gewaardeerd om zijn kruidengebruik, maar het is ook geweldig om binnenshuis schoonheid en geur toe te voegen. Een standaard ingrediënt in potpourri blends. Het gebladerte en de bloemen zijn gemakkelijk te drogen voor gebruik in knutselwerkjes of voor het maken van sachets om in lades te stoppen. Lavendel geeft een aangename geur aan opgeslagen kleding en helpt insectenplagen op afstand te houden. Kan de hele zomer buiten in een container of in de tuin worden gekweekt, maar ook het hele jaar door binnen. Een doordachte cadeauplant voor iedereen die van koken of knutselen houdt.

Kies een plek met volle zon om je lavendelplant te houden. Terwijl een zeer heldere, zonnige keukenvensterbank op het zuiden zou kunnen werken voor een binnenruimte.

Lavendel in potten kweken - Hoe je lavendel in pot kweekt en verzorgt?

Lavendel groeit het beste buiten, maar je kunt deze aromatische edelstenen ook binnen in de winter in leven houden. Bovendien is lavendel niet alleen mooi, de geur brengt ook een gevoel van rust in elke kamer. Hier zijn enkele mooie lavendelsoorten en advies over hoe lavendel te overwinteren. Lavendel, een geurige en kleurrijke plant afkomstig uit Europa en West-Azië, is een zonminnende bloem die het best buiten kan worden gekweekt. Afhankelijk van welk type lavendel je houdt en waar je het kweekt, kan het worden gekweekt als een meerjarige of eenjarige bloem. Als u in USDA Hardiness Zone 5 of warmer woont, kunt u over het algemeen lavendel als vaste plant buiten houden, zolang u het juiste type voor uw klimaat kweekt. Engelse lavendel Lavandula angustifolia is de meest voorkomende soort en is vrij winterhard. We kweken een variëteit genaamd 'Hidcote' met donkerpaarse bloemen. Ondanks zijn naam is deze plant niet inheems in Engeland; het komt van de warme, mediterrane kust van Europa. Engelse lavendel is winterhard in Zone 5 en warmer, overwintert meestal in de grond buiten prima zonder enige extra bescherming.

Verzorging van lavendelplanten voor binnen

2 februari Bezoek de Middellandse Zeekust of warme, droge valleien in het binnenland langs de Pacifische kust, en velden met schitterende blauwe aromatische lavendel zijn overal. Dat zijn de klimaten waarin lavendel gedijt. Dus als je lavendel wilt, vertroet je het. Lavendel is berucht omdat het in tuinen de tijd neemt om te bloeien, en meestal pas in het tweede seizoen zijn hoogtepunt bereikt.

De beste lavendel om binnen te kweken is Franse lavendel. Franse lavendel kan fluctuerende temperaturen in huizen beter verdragen dan andere lavendelsoorten en bloeit langer.

Kun je lavendel binnen kweken?

Lavendel is zo'n genot in de tuin en thuis dat elke tuinier minstens een container vol zou moeten kweken, en de gelukkigen onder ons zullen in staat zijn om opritten, zonnige borders en weiden te bedekken met dit fantastische kruid. Populair sinds de oudheid werd het gebruikt in het mummificatieproces door de oude Egyptenaren, en de geur van de Griekse en Romeinse baden, het wordt onder andere gebruikt als smaakmaker, geur en huismiddeltje. Lavendel is niet het gemakkelijkste kruid om te kweken. Het heeft een uitzonderlijk goede drainage nodig en geeft de voorkeur aan lichte, droge bodems in klimaten met een lage luchtvochtigheid. Maar met het aanbod van beschikbare variëteiten die momenteel op de markt zijn, kunt u een lavendel vinden die past bij uw klimaat, uw bodem en uw tuinierstijl! Met bijna 40 soorten en talloze spannende variëteiten binnen die soorten, is Lavandula een schat aan mogelijkheden voor de tuinier.

Mag ik lavendel in mijn kamer houden?

Wist je dat lavendel goed groeit in containers? Lavendel, die typische mediterrane plant, is niet alleen geurig en aantrekkelijk voor de reukzin, maar is ook erg nuttig. Deze is gericht op het planten van lavendel in potten om buiten te kweken. Als je de jouwe voor de winter naar binnen wilt halen, zal ik daar tegen het einde van dit bericht kort op ingaan. In mijn professionele tuinieren dagen lang voordat ik een content creator was!

De beste lavendel om binnen te kweken is Franse lavendel. Franse lavendel kan fluctuerende temperaturen van huizen beter verdragen dan andere soorten.

Lavendel kweken in het zuiden?

Lavendel, een kruid met veel culinaire toepassingen, is ook een prachtige toevoeging aan borders en meerjarige tuinen, en zorgt voor een prachtig kleurverloop van de vroege zomer tot de herfst. Met zijn zilvergroene blad, rechtopstaande bloemaren en compacte struikachtige vorm, is lavendel ideaal voor het maken van informele heggen. Je kunt het ook oogsten voor geurige bloemstukken, sachets en potpourri.

GERELATEERDE VIDEO: Lavendel overwinteren u0026 Rozemarijn binnenshuis FB

Volg je bestelling via mijn bestellingen. Lavendelplanten zijn gemakkelijk te kweken, maar het is de moeite waard om er een beetje over te weten om de beste displays te krijgen en te voorkomen dat ze dun en verwilderd worden. En terwijl je tips oppikt over hoe je lavendel uit zaad kunt laten groeien, neem dan een kijkje in ons volledige assortiment groenblijvende lavendelplanten voor alle soorten tuinen. Er zijn veel soorten lavendel met talloze variëteiten, van de traditionele paarsbloemige planten tot die met witte bloemen en dwergcultivars. De meest algemeen beschikbare variëteiten kunnen over het algemeen worden onderverdeeld in 3 hoofdgroepen: Engelse lavendel, Franse lavendel en Lavandin-hybriden.

Lavendel is een charmante plant die wordt gekenmerkt door paarse bloemen of geurige bloemen die worden gebruikt voor het maken van parfum en sachets.

Auteur: Canadian Living. Lavendelplanten zijn de perfecte aanvulling op de tuin van de luie tuinman. Lees hoe makkelijk lavendel is om toe te voegen aan je tuindecor. Winterharde niet-invasieve vaste planten, lavendel passen bij zowel informele als formele tuinen. Rijpe lavendel vormt dichte hopen gebladerte, variërend van grijs tot groen en van 30 tot 60 centimeter hoog - prachtig zelfs als ze niet bloeien. En lavendel is niet alleen blauw - je kunt een plant kiezen die bloeit in wit, roze of lichtpaars tot inktzwart, intens blauw of violet.

Klik om het volledige antwoord te zien. Hoe verzorg je daarnaast een standaard lavendelboom? Plaats uw in een container gekweekte lavendelplanten ergens waar ze minimaal 8 uur per dag volle zon krijgen en geef ze spaarzaam water.Opmerkingen:

 1. Rosswald

  Hartelijk dank voor de hulp in deze vraag, nu zal ik het weten.

 2. Chick

  Aan de basis van de verkeerde informatie

 3. Hart

  alles is nodig, de goede oude hoe meer

 4. Bakasa

  Ik denk dat ik fouten maak. We moeten overleggen. Schrijf me in PM, het praat met je.

 5. Fynn

  het uitstekende ideeSchrijf een bericht


Vorige Artikel

Plants vs zombies tuin oorlogsvoering 2 rux kalender

Volgende Artikel

Welke fruitbomen groeien goed in Georgië?