Hoeveel vocht hebben kamerplanten nodig?We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Luchtbevochtigers planten! Als je in een tropisch land woont, is zo'n apparaat misschien ongehoord. In andere delen van de wereld is dat ideale vochtige klimaat echter zeldzaam. Er zijn enorme bomen die over de hele planten luifels creëren, waardoor het meeste licht niet doorkomt.

Inhoud:
 • Hoe zorg je voor je Pothos
 • Binnenpalmen
 • Alles wat u moet weten om uw tropische indoorjungle levend te houden
 • 14 huisdiervriendelijke kamerplanten om uw plantenspel op te voeren terwijl u uw harige vrienden veilig houdt
 • ‘Ze worden zwak’, zegt een kamerplantenexpert.
 • Kerstcactussen: 'Vochtige omgeving' vereist tijdens de winter - waar plaats je je plant?
 • Dit zijn de 15 gemakkelijkste kamerplanten voor binnen (die niet aan je doodgaan)
 • De verzorging van kamerplanten verandert in de winter
 • Welke vochtigheid is nodig voor uw Monstera?
 • Hoe vochtigheid de groei van planten beïnvloedt
BEKIJK GERELATEERDE VIDEO: De echte WAARHEID over vochtigheid en planten (Verhoog de vochtigheid van uw planten)

Hoe zorg je voor je Pothos

Kamerplanten zijn nog steeds een van de grootste woontrends en als je onlangs je indoorjungle hebt uitgebreid, ben je niet de enige.

De wisseling van seizoenen kan een grote impact hebben op je plantenbaby's; de winter is eigenlijk de gemakkelijkste tijd van het jaar om een ​​kamerplant te doden. De omstandigheden in huis veranderen drastisch — er is minder licht, droge lucht, een verandering in temperatuur en natuurlijk koudere temperaturen, wat een enorme impact kan hebben op je planten.

Maar een paar gemakkelijk te volgen tips en nieuwe gewoonten zorgen ervoor dat je indoorjungle de winter goed doorkomt. De wintermaanden betekenen minder zonneschijn gedurende de dag, maar de lichtniveaus in de buurt van ramen kunnen tot 50 procent dalen.

Misschien moet je erover nadenken om je planten in een ander deel van het huis te plaatsen om er het beste uit te halen. Planten die in de zomer gefilterd licht nodig hebben, kunnen in de wintermaanden mogelijk tegen direct licht. De meeste kamerplanten houden van tropische omstandigheden, warmte en vochtigheid - wat niet bepaald de omstandigheden zijn die de winter met zich meebrengt. Hoewel je eerste gedachte misschien is om de verwarming gewoon wat hoger te zetten, is het misschien te warm voor je planten. Probeer extreme temperaturen te vermijden.

Zet je planten bijvoorbeeld niet op of direct voor kachels, maar houd ze ook uit de buurt van koude tocht van ramen of deuropeningen.

Een van de meest voorkomende problemen waarmee kamerplanten in de winter worden geconfronteerd, is te veel water. De meeste soorten binnenshuis hebben de grond nodig om volledig uit te drogen voordat ze weer water geven, en het is niet zo eenvoudig als testen hoe droog de bovenkant van de grond is. Je moet je vinger ongeveer vijf centimeter erin steken, en als dat nog steeds droog aanvoelt, is het tijd voor water. Op het moment dat de wortelzone droog wordt, moet je je plant goed drinken.

Een andere gemakkelijke manier om te testen of je plant wat water nodig heeft, is door de pot op te tillen, omdat de grond lichter is als deze droog is. Experimenteer door uw potten na een waterbeurt op te tillen om te meten wat dat gewicht is, zodat u gemakkelijker kunt zien wanneer ze iets te drinken nodig hebben. Veel kamerplanten houden van een tropische omgeving, wat betekent dat ze gedijen op vochtigheid.

Maar tijdens de koude wintermaanden bieden sommige huizen misschien maar vijf tot 10 procent, terwijl planten graag een luchtvochtigheid van ongeveer 40 tot 50 procent hebben. Tekenen van vochtstress bij planten zijn onder meer bruine bladpunten.

Eenvoudige tips om je kamerplanten in de winter in leven te houden Door Amy Lyall 8 maanden geleden. De beste kamerbomen om meer groen in huis te halen. De kamerplanten die het goed doen in je badkamer.

Deel Mail Tweet Pinterest. Autonieuws: Schok nieuwe reden achter autovertragingen - rijden. Als je hebt gezien hoe de teams de renovaties op Bronte Court aanpakken en denkt dat je het beter kunt doen, is dit je tijd om te schitteren. Bekijk de nieuwste afleveringen van The Block.

Het blok Alles bekijken. Stream nu gratis. Alles zien.


Binnenpalmen

Rochelle Polley begon drie jaar geleden met kamerplanten en haar collectie groeide snel tot meer dan 85 planten. Ze vernevelt om de twee dagen al haar planten met een plastic spuitfles gevuld met regenwater, op het idee van Facebook-groepen voor liefhebbers van kamerplanten. Julia Monk is een tuinder die werkt op een kwekerij in Melbourne. Ze is ook een toegewijde kweker van kamerplanten en zegt dat het niet nodig is om je planten te vernevelen. Julia deed onderzoek naar verneveling na honderden vragen van klanten te hebben beantwoord en vond geloofwaardig bewijs dat haar vermoedens over de effectiviteit van verneveling ondersteunde.

Mensen hebben gezegd dat het vernevelen van planten de luchtvochtigheid verhoogt. er valt iets te zeggen over het proberen om de luchtvochtigheid voor uw kamerplanten te optimaliseren.

Alles wat u moet weten om uw tropische indoorjungle levend te houden

Alles in een omgeving beïnvloedt hoe een plant groeit, gedijt en zich voortplant. Bij het binnen kweken van planten is klimaatbeheersing essentieel om het fotosyntheseproces te maximaliseren. Door een optimale relatieve luchtvochtigheid in een kas en andere teeltomgevingen te handhaven, zorgt u voor een optimale plantverdamping. De relatieve vochtigheid is de hoeveelheid waterdamp in de lucht ten opzichte van de maximale hoeveelheid waterdamp die de lucht bij een bepaalde temperatuur kan vasthouden. Relatieve luchtvochtigheid beïnvloedt wanneer en hoe planten de huidmondjes aan de onderkant van hun bladeren openen. De huidmondjes fungeren ook als een koelmechanisme. Wanneer de omgevingsomstandigheden te warm zijn voor een plant en hij zijn huidmondjes te lang sluit om water te besparen, kan hij geen kooldioxide- en zuurstofmoleculen verplaatsen, waardoor de plant langzaam stikt in waterdamp en zijn eigen uitgestoten gassen.

14 huisdiervriendelijke kamerplanten om uw plantenspel op te voeren terwijl u uw harige vrienden veilig houdt

Deze praktijk zorgt er ook voor dat uw planten profiteren van verse CO2. Kleine voetafdruk, gemakkelijk te verbergen. FastDeng-Lighting Store. Gele bladeren verwijderen. LED lampen zijn zeer effectief en efficiënt bij het kweken van kleine wietplanten.

Cannabis is een hoogwaardige plant die vanwege zijn hoge gevoeligheid voornamelijk binnenshuis wordt gekweekt. Elke fase van de cannabisgroei vereist een specifiek soort afstelling om een ​​optimale groei te bereiken en opbrengsten van hoge kwaliteit te verkrijgen.

‘Ze worden zwak’, zegt een kamerplantenexpert.

Dezelfde regels die gelden voor het buiten verzorgen van je tuin gelden ook hier: Kies de juiste planten en zet ze op de juiste plek. Of anders. Ondiepe containers kunnen een goed huis zijn voor tuinen met open schotels die meer vergevingsgezind zijn, zoals een kom met vetplanten op een zonnige vensterbank. Maar in een conventioneel terrarium - een vat dat een deksel heeft en ten minste een deel van de tijd gesloten is, of een smalle opening heeft - zijn de omstandigheden anders. Om te beginnen is de omgeving vochtiger. Het was die verhoogde luchtvochtigheid die de Victorianen in staat stelde om orchideeën en varens thuis te kweken in anders onherbergzame omgevingen, en verkleinde versies van de dromerige pracht in de grote klimaatgestuurde serres van die tijd.

Kerstcactussen: 'Vochtige omgeving' vereist tijdens de winter - waar plaats je je plant?

Veel van onze favoriete tropische kamerplanten hebben moeite met een normale luchtvochtigheid in huis, omdat hun natuurlijke habitat vochtige jungles zijn. Als je van cijfers en data houdt, wil je misschien investeren in een hygrometer om de luchtvochtigheid in je huis te meten. Probeer een aantal van deze methoden om je plantenvrienden te helpen: Krediet: Jeremy Norbury. Veel mensen gebruiken graag kiezeltrays om hun pietluttige planten net dat beetje extra te geven. Dit is een snelle en gemakkelijke oplossing. Het enige wat je nodig hebt is een schaal of dienblad, een paar mooie kiezelstenen of zelfs grotere aquariumgrind en water.

Als je problemen hebt met het kweken van kamerplanten, kan het echte probleem de slechte luchtvochtigheid zijn en niet jij. De luchtvochtigheid in de gemiddelde Amerikaan.

Dit zijn de 15 gemakkelijkste kamerplanten voor binnen (die niet aan je doodgaan)

En hoewel dat ons misschien lekker warm houdt, kan al die droge hitte ervoor zorgen dat onze tropische kamerplanten eronder lijden. De meest voorkomende kamerplanten zijn tropische planten, dus ze zijn gewend om in ieder geval de luchtvochtigheid in hun omgeving te matigen. Deze blogpost biedt een aantal eenvoudige methoden om je planten te helpen de droge winterlucht te overleven. Ten eerste, als je een locatie voor je planten overweegt, zorg er dan voor dat ze uit de buurt van verwarmingsopeningen of tochtige gebieden blijven.

De verzorging van kamerplanten verandert in de winter

Vernevelen is het tijdelijk verhogen van de luchtvochtigheid rond een plant door water aan te brengen in de vorm van kleine druppeltjes uit spuitflessen of -bussen. Mist moet zowel op de boven- als onderkant van de bladeren van de plant worden aangebracht tijdens de vroege ochtenden tussen 07.00 uur en 09.00 uur en 's avonds na 17.00 uur. Dit komt omdat in deze tijden de huidmondjes open zijn, waardoor het water gemakkelijk in de plant kan worden opgenomen. Als het gaat om vernevelen, kunnen we door te begrijpen wat verneveling doet en hoe planten de fijne waterdruppels gebruiken, de juiste omstandigheden voor onze planten creëren.

Fleur je huis op met deze winterharde kamerplanten.

Welke vochtigheid is nodig voor uw Monstera?

De winter kan een stressvolle tijd zijn voor ons en ook voor onze kamerplanten. De lichtniveaus zijn laag en de daglengtes zijn kort. Als de warmte binnenkomt, daalt de relatieve luchtvochtigheid in huis. Warme en koude tocht kan planten beschadigen en ook insecten en mijten kunnen de planten binnendringen. Als je planten hebt die kunnen bloeien, kan het lage lichtniveau in de winter het aantal bloemen waarvan je kunt genieten verminderen.

Hoe vochtigheid de groei van planten beïnvloedt

Zoek producten:. Kweektenten op maat. De expertconfiguratie positioneert kanaalpoorten waar ze zouden moeten zijn.Opmerkingen:

 1. Beniamino

  Het maakte dat je niet teruggaat. Dat wordt gemaakt, wordt gemaakt.

 2. Ulger

  Sorry, maar ik heb wat meer informatie nodig.

 3. Tami

  Ja, je zei het goed

 4. Buchanan

  Bravo, wat zijn de juiste woorden ... prachtige gedachte

 5. Charles

  Dit geweldige idee is gewoon gegraveerd

 6. Meshicage

  Verspil geen onnodige woorden.

 7. Nochehuatl

  ik begrijp iets niet

 8. Brooksone

  Sorry, geliquideerdSchrijf een bericht


Vorige Artikel

Plant vs zombie tuin oorlogvoering glitches

Volgende Artikel

1 boom meerdere vruchten