Wat te planten in de moestuin in maartWe are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Wat te planten in de moestuin in maart

Timing van de start van het lentemoestuinseizoen is geen one-size-fits-all propositie. Maar het kan niet genoeg benadrukt worden dat het ideale seizoen voor de meeste groentesoorten rond half april ligt. Dit najaar kunnen we echter verschillende gewassen op verschillende tijdstippen planten. Als je sinds de zomer dingen in je lentemoestuin kweekt, zijn hier 10 dingen om nu over na te denken.

Onderhoud Een half dozijn verschillende groentegewassen, zoals boerenkool, sla en groenten, kunnen worden geplant zodra de grond werkbaar is. Zodra het echt koud wordt, moeten de meeste van deze gewassen naar binnen, waar ze nog een tijdje kunnen worden beschermd.

Wieden Onkruid moet vier fasen van de dood doorlopen voordat ze echt dood zijn. Op zijn minst kunnen we jaarlijks "onkruid wieden" met een handzaag of handschoffel, en ten slotte, in mei, kunnen we de grond beluchten om de zaailingen van het onkruid te vernietigen.

Grondvoorbereiding Breng eerst de grond omhoog. Dit omvat het aftappen van de grond en het toevoegen van voedingsstoffen, en vervolgens het werken aan een echt goede beloopbare compost. Het laatste dat u wilt doen, is uw lentetuinseizoen beginnen op een basis van verdichte, dode grond.

Zaden planten Voor de eerste echte nachtvorst, strooi de zaden ongeveer een voet uit elkaar op de grond. Als u uw voorjaarszaden nu pas zaait, bedek ze dan met een lichte vorst. Tegen half april zou je genoeg tijd moeten hebben om je planten in een kas, koele veranda, garage of andere plaats te krijgen waar ze overleven bij temperaturen van 10-15 graden F of minder.

Hier zijn de beste zaden om een ​​verscheidenheid aan groenten te starten

Je moestuin ziet er echt goed uit als het tijd is om je groentezaden in de late lente en vroege zomer te planten.

Knoflook

Je kunt knoflook in rijen zaaien, waar het een heel bed zal innemen en toch het middelpunt van het perceel zal zijn. Of u kunt het zaaien in groepen of "clusters" van vier of vijf planten, wat een beter beheersbare hoeveelheid zal zijn. Hier zijn de beste lente- en zomerknoflookvariëteiten om te proberen:

Boeket of Redwood – zeer productief, 3-4 bollen per plant.

– zeer productief, 3-4 bollen per plant. Lissabon – een klassieke Italiaanse knoflook, goed om te bewaren of te koken, één bol per plant.

– een klassieke Italiaanse knoflook, goed om te bewaren of te koken, één bol per plant. Loring - een nieuwe variëteit, niet beschikbaar in de herfst, één bol per plant.

– een nieuw ras, niet beschikbaar in de herfst, één bol per plant. Cavatappi – zeer grote bol, één bol per plant.

Dit zijn de beste lente-knoflookvariëteiten om dit jaar te planten:

Makkelijke keepers

Witte lenteknoflook uit Lissabon of een flinke bol van de generieke variëteit zijn beide goede keuzes. Dan zijn er de klassieke ouderwetse variëteiten die lang meegaan en smaakvol zijn: Solana, Olive, Uno (voor de herfst), Imperial en anderen.

Bieten

Bieten kunnen worden gestart vanaf zaad, maar de meeste tuinders kweken ze uit wortelstekken. Bieten groeien graag in verhoogde bedden, maar je kunt ze ook in de volle grond beginnen. Het kweken van bieten kan in elk seizoen. Dit zijn de beste lente- en zomerbieten om te proberen:

Roze of blauwe cylindra - als je deze variëteit niet krijgt, zul je teleurgesteld zijn. Ik had moeite om ze te kweken en het duurde lang voordat ze volwassen waren.

- als je deze variëteit niet krijgt, zul je teleurgesteld zijn. Ik had moeite om ze te kweken en het duurde lang voordat ze volwassen waren. Pisang Sayur (Gala) – een andere populaire bieten voor kinderen. Het is een uitstekende weddenschap bij warm weer.

– een andere populaire bieten voor kinderen. Het is een uitstekende weddenschap bij warm weer. Chioggia – precies zoals het klinkt, een smakelijke roze/witte variant.

– precies zoals het klinkt, een smakelijke roze/witte variant. Siciliano - het was de eerste "baby" biet die ik ooit heb gekweekt. ik nietOpmerkingen:

 1. Jacobo

  Well, the article is interesting. Let's write a few ...

 2. Kearne

  Misschien

 3. Odell

  Geweldig, zeer goede informatie

 4. Kailene

  Een soort slechte smaak

 5. Osla

  Wacker, het lijkt me een opmerkelijk ideeSchrijf een bericht


Vorige Artikel

Plants vs zombies tuin oorlogsvoering 2 rux kalender

Volgende Artikel

Welke fruitbomen groeien goed in Georgië?