Jonge fruitbomen beschermen met juteWe are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Jonge fruitbomen beschermen met jute

Verhaal door Andrea Migliorini en Harry Weeks, foto's door Trish Zander.

Het lieveheersbeestje bemoeit zich niet veel met de boomgaardwerkers die appels van bomen trekken, maar heeft wel enige interesse in de bomen zelf. Kleine plekjes op de takken van jonge bomen zullen niet alleen een lieveheersbeestje aantrekken die op zoek is naar een maaltijd, maar diezelfde plek zal ook wat schaduw bieden aan nieuw opkomende fruitbomen. Nieuwe toppen hoeven niet te vechten voor zonlicht om te groeien, dus meer fruit zal resulteren. Dus in zekere zin zorgt het lieveheersbeestje voor een beetje insectenbestrijding. Het is goed om het gebied vrij te houden van puin en afgekloven takken die het kleine beestje zouden kunnen aanmoedigen om op zoek te gaan naar meer voedsel.

Het lieveheersbeestje was op zoek naar een maaltijd en had geen idee wat het uit deze tak zou halen.

Alle soorten fruitbomen staan ​​onder het dagelijkse toezicht van de snoeiers die de boomgaard vormen. Wanneer bomen voor het eerst worden geplant, moeten ze al hun gebladerte hebben afgesneden voordat de eerste boomgaardregen valt.

De eerste twee jaar, terwijl de bomen zich vestigen, gaat het onderhoud van de boomgaardactiviteiten door. Appels plukken, fruit snoeien en fruitbomen beschermen tegen het opruimen van de herfst en andere bronnen van letsel eist zijn tol van de uitrusting.

De jaarlijkse herfstopruiming bestaat uit het verwijderen van beschadigde en rotte bomen die over hun hoogtepunt heen zijn. De meeste veelvoorkomende boomgaardproblemen kunnen worden opgelost als ze vroeg worden ontdekt. Deze problemen kunnen leiden tot een slechte oogst en mogelijk een verloren oogst.

Hoewel de meeste boomgaarden werken met kleine boomvruchten, verwaarlozen ze ook hun grotere fruitbomen en appels niet. Grote fruitbomen zijn duur in onderhoud en zelfs kleinere bomen hebben extra bescherming nodig om te zorgen dat ze groeien en hun kwaliteit constant blijft.

De voorjaarsbloei vindt begin juni plaats, voor appels, peren en pruimen. Grote bomen worden pas gesnoeid als deze bloei voorbij is.

Dus waar de kleine boomgaardwerker vier verschillende soorten appelbomen heeft om te beschermen, heeft de gemiddelde boomgaard honderden bomen om te overwegen. Die werknemer staat echter niet op de loonlijst en zal slechts voor een beperkte tijd per jaar worden ingezet. Indien nodig kan er ook een beroep op hen worden gedaan om te helpen met andere taken in de boomgaard of in het huis.

Als er extra hulp is, is het belangrijk om te weten wie verantwoordelijk is voor welke bomen en dit is waar een spuitbeurt om de hoek komt kijken. Weten wat een boom nodig heeft, kan een groot onderdeel zijn van een effectief spuitprogramma.

Snoeien snoeien kan helpen jonge fruitbomen te beschermen tegen verwondingen en het probleem van gebroken takken te bestrijden. Grote bomen worden jaarlijks gesnoeid, terwijl kleine bomen mogelijk pas gesnoeid hoeven te worden als de groei begint. Met een spuitprogramma hoef je je geen zorgen te maken over snoeien om een ​​boom te beschermen. Er is echter nog steeds een wekelijkse bespuiting nodig om het vuil binnen te houden en eventuele ziektes op het plantenpad onder controle te houden.

Enkele veelvoorkomende beschermingsbehoeften in boomgaarden zijn:

Knaag aan de kleine stam elimineren

Borstel je bomen! Het beschermen van de stammen en de meeste takken van kleine bomen is van cruciaal belang voor de groei van bomen en de gezondheid van die bomen. Een goede baan vermindert ook de kans dat een ledemaat breekt als er een storm doorkomt.

Ledematen hebben het vermogen om te schillen als het gewicht van de ledemaat snel en krachtig wordt uitgeoefend. Een geschild lidmaat is gemakkelijker voor fruit om te laten vallen en kan in de herfst soms ook ledematen of boomtakken beschadigen.

Die delen van een boom die de neiging hebben om te knagen of zwaar beschadigd zijn, hebben extra bescherming met chemicaliën nodig. Dit kan variëren van een wekelijkse dosis methylparathion op een romp die zwaar beschadigd is tot een geplande spray van insecticide op zowel rompen als ledematen die meer vatbaar zijn voor verwondingen.

Deze bomen worden gesnoeid met behulp van een touw dat ongeveer 15 inch op de stam in de knoop wordt geklikt.

Het beschermen van een kleine boomstam tegen boombeschadiging en het hebben van takken om jonge bomen te beschermen, zou een grote prioriteit moeten zijn voor elk spuitprogramma.

Knaag aan de stam voorkomen

Boomstamschade is bij appelbomen geen probleem. Ze vallen zelden uit de boom als gevolg van dit soort verwondingen. Als een boom echter zijn groeivermogen verliest door een verwonding of ziekte, is snoeien de enige manier om hem te beschermen. Kleine takken kunnen ook breken bij harde wind of een ledemaat kan worden gebogen met hetzelfde type letsel.

Het is belangrijk om deze gebieden vrij te houden van ledematen, omdat ze gemakkelijk kunnen breken als ze met takken worden geraakt. Een snoeischaar kan misschien een kleine tak dicht bij de stam van een boom knippen, maar het risico is groot dat een grotere tak breekt.

Appelbomen worden gesnoeid met een touw dat op ongeveer 15 centimeter van de stam in de knoop wordt geklikt.

Appelboomtakken die in een zijn gebroken


Bekijk de video: Laagstam fruitbomen snoeien appelboom


Opmerkingen:

  1. Gaston

    Ik ben het er helemaal mee eens

  2. Delvon

    Volgens mij maak je een fout. Ik kan het bewijzen. Mail me op PM, dan praten we verder.Schrijf een bericht


Vorige Artikel

Bloei verwijderen van fruitbomen

Volgende Artikel

Umass dartmouth tuinbouw