Wat is de beste plantgrond voor het kweken van drakenfruitbomen?We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Dragonfruit is een geweldige bron van vitamine C en B, heeft heel weinig water nodig en groeit het beste op plaatsen met hoge temperaturen. Dit maakt het een ideale vrucht om in verschillende delen van India te kweken. In feite telen verschillende boeren in het hele land deze exotische vrucht nu, en het beste is dat jij dat ook kunt, gewoon thuis. Indira Ashok Shah, een inwoner van Bengaluru, is een fervent stadstuinier en heeft twee drakenfruitbomen in haar terrastuin. Ze helpt ons te begrijpen hoe we het fruit in potten kunnen telen.

Inhoud:
 • Hoe diep groeien drakenfruitwortels? (Een boerengids)
 • Hoe drakenfruit te kweken | Dragonfruit kweken in containers | Pitaya fruit
 • Groeiende Dragon Fruit-plant
 • Dragon Fruit Plant: hoe te groeien en te verzorgen?
 • Handleiding voor de productie van drakenfruit
 • Groeit drakenfruit aan bomen? (Verrassende feiten)
 • Wat is de beste grond voor drakenfruit? | Kweekgids
BEKIJK GERELATEERDE VIDEO: Bodem en bemesting Dragon Fruit in containers

Hoe diep groeien drakenfruitwortels? (Een boerengids)

Omdat het een tropische cactus is, geven drakenfruitplanten de voorkeur aan een omgeving in de volle zon, maar kunnen ze het midden in de zomer moeilijk hebben, afhankelijk van de variëteit en het klimaat. Als dit gebeurt, snij dan het rottende vlees weg onmiddellijk voordat het zich verspreidt en maak het schoon met een papieren handdoek. Kijk hoe je dit kunt doen om te voorkomen dat de plant zijn energie verspilt aan het genezen van de brandwonden.

Als je je drakenfruitplanten in de grond plant en in een warm klimaat leeft, overweeg dan om voor de zomer zo'n 30 procent schaduwdoek te installeren, maar zorg ervoor dat het de planten niet echt raakt, omdat dit ook tot verbranding kan leiden.

Ik raad af om in de halfschaduw te planten, omdat dit de productie kan verminderen. Als uw klimaat in de winter erg koud vriest, kan uw drakenfruit een paarse tint krijgen en kan overtollige regen ervoor zorgen dat het gaat rotten. Sommige telers plaatsen lampen of warmtelampen rond hun drakenfruit en zetten een tijdelijke kas op om de warmte binnen te houden en vorst te minimaliseren.

Bodem: Drakenfruitplanten gedijen goed in een goed doorlatende, zeer organische grond. Ik gebruik een mix van gewone cactusaarde en compost, wat goed lijkt te werken. Ik heb ontdekt dat een potmix niet de beste is voor drakenfruit, omdat het te veel water vasthoudt.

Omdat ze uit een tropische omgeving komen, zijn drakenfruitplanten anders dan de meeste andere cactussen, omdat ze regelmatig water nodig hebben. Geef in de hitte van de zomer eenmaal per dag tot eenmaal per twee dagen water en in de wintermaanden langzaam af te bouwen tot een of twee keer per week als het koeler wordt. Het is belangrijk op te merken dat sommige kwekers zeggen dat een periode van droogte in de lente kan leiden tot knopvorming.

Drakenfruitplanten groeien erg snel en hebben daarom veel voeding nodig. Om de bodem te helpen verbeteren en een gezonde groei te bevorderen, voed ik mijn drakenfruitplanten graag met afwisselend dynamische lifter en algemene compost, elke maand of zo het hele jaar door.

Om te helpen bij de bloei en vruchtzetting, brengt u gedurende het groeiseizoen elke één tot twee maanden kaliumsulfaat aan en geeft u goed water. Zorg er in de warmere maanden voor dat uw drakenfruit goed wordt gemout. Ik gebruik graag houtsnippers voor mijn drakenvruchten in de grond en lupinemulch voor mijn potten, omdat het gemakkelijker afbreekt.

Drakenfruitplanten hebben een sterk, stevig latwerk nodig om op te groeien. Sommige boerderijen in Vietnam gebruiken helemaal geen topsteun, maar buigen de takken om hun eigen gewicht te dragen, kijk hoe. Als je je latwerk van hout maakt, pas dan op dat drakenfruitplanten tot 30 jaar gemakkelijk kunnen produceren, dus zorg ervoor dat het niet te snel gaat rotten hardhout is minder vatbaar voor rot, net als hout dat onder druk is behandeld.

Persoonlijk gebruik ik geen hout voor traliewerk van drakenfruit, omdat ik bang ben dat het zal rotten. Als je niet je eigen drakenfruit-latwerk wilt maken, kun je ze eenvoudig over een hek of een hekachtige structuur laten groeien.

Wat je ook kiest, zorg ervoor dat het een paar honderd kilo kan dragen en de planten kan laten hangen. Als de plant groeit, moet u ervoor zorgen dat u eventuele lage groei van de hoofdstengel wegsnoeit en dat het bladerdak niet te dicht wordt. Hieronder volgen links naar enkele geweldige tutorials over drakenfruit-trellis:

Positie: Ik gebruik 30 procent schaduwdoek op het balkon. Ik gebruik veel organisch materiaal, waaronder lupinemulch.


Hoe drakenfruit te kweken | Dragonfruit kweken in containers | Pitaya fruit

Drakenfruit Hylocereus spp. De meerderheid van de drakenvruchten die momenteel op de Indiase markten verkrijgbaar zijn, worden geïmporteerd uit Vietnam, Thailand, Maleisië en Sri Lanka. Omdat het een cactusfamilie is en een lange bloeidag nodig heeft, is de teelt van drakenfruit zeer geschikt in de agro-klimatologische regio's van Zuid-, West- en Noordoost-India, die droog en vorstvrij zijn. Vanwege de grote vraag op zowel binnenlandse als internationale markten, kan de productie van drakenfruit een economische bezigheid zijn voor zowel tuintelers als ondernemers van middelgrote en grote plantages. De teelt van drakenfruit begon al in verschillende delen van India met veel succesverhalen van boeren uit verschillende regio's. Veel kwekers begonnen met vermeerderen voor het opkweken van plantgoed van drakenfruit. Een van de wijdverbreide cultivars en meest verkrijgbare drakenvruchten is de roodgekleurde epicarp met wit en roze verpulverde subzoete sappige pulpmatrix.

Een dosis limoen is ook gunstig. De bodem moet vrij doorlatend zijn, omdat deze planten gemakkelijk rotten als de wortels in het water staan. Kleigronden zijn niet ideaal, maar als dat zo is.

Groeiende Dragon Fruit-plant

Of het nu magenta en groen of felgeel is, de levendige kleuren van een drakenfruit zijn moeilijk te missen in het gangpad van een supermarkt. De vrucht smaakt mild en subtiel, met veel kleine, donkere pitjes die een bevredigende crunch toevoegen. Deze exotische vrucht is afkomstig van een even exotische plant - een tropische vorm van cactus afkomstig uit Midden-Amerika. Als drakenfruit je heeft geïntrigeerd, kunnen de kleine zaadjes die door het vruchtvlees zijn verspreid gemakkelijk ontkiemen en uitgroeien tot een eigen drakenfruitplant. Planten kunnen al binnen zes tot acht maanden beginnen te bloeien, hoewel het tot twee jaar kan duren voordat planten in een container hun vruchten afwerpen. Het goede nieuws is dat als de plant eenmaal volwassen is, je vier tot zes vruchtcycli per jaar kunt zien van een plant die 20 tot 30 jaar vrucht kan dragen. Om drakenfruit uit zaad te laten groeien, snijd je een drakenfruit doormidden en gebruik je een lepel om wat zaden eruit te schrapen. Spoel de zaden. Vul een kopje of kleine pot met steriele zaadstarter of cactusgrondmix. Bevochtig de grond maar voorkom verzadiging met water.

Dragon Fruit Plant: hoe te groeien en te verzorgen?

Ontdek welke planten gedijen in uw Hardiness Zone met onze nieuwe interactieve kaart! De ledematen van Dragon Fruit kunnen wel 6 meter lang worden, dus elke Dragon Fruit in pot moet uiteindelijk worden overgeplant naar een buitenlocatie. Om ervoor te zorgen dat de Dragon Fruit-plant fruit produceert, moet hij kruisbestuiven met een andere plant. Daarom moet u een van de volgende planten hebben: Hylocereus undatus en Hylocerus Polyrhizus.

De vruchten zijn heerlijk en zijn de laatste jaren enorm populair geworden. Dragon fruit is een groene klimcactus die groeit in ft-segmenten, gescheiden door houtachtige stengelverbindingen.

Handleiding voor de productie van drakenfruit

Gebruik deze handige pictogrammen om deze pagina op verschillende sociale mediaplatforms te delen:. Aanmelden Inloggen Schakel navigatie in. Bekeken: , Reacties: 21 » Ga naar het einde. Citaatbericht 1. Citaatbericht 3.

Groeit drakenfruit aan bomen? (Verrassende feiten)

Vreemd aan de buitenkant, maar echt lekker aan de binnenkant is wat de exotische Dragon Fruit definieert. En als je er ooit over hebt nagedacht om deze roze-geschilde groene stekelfruitplant in je tuin te krijgen, dan helpen we je hier door alle details over hoe je de voordelen van Dragon Fruit Plant in je tuin kunt kweken en verzorgen. Het is een cactus die het hele jaar door warmte nodig heeft. De plant verdraagt ​​lichte vorst, maar te veel bevriezing zou de plant beschadigen. Dit zijn wijnstokken en hebben iets nodig om op te klimmen. Dit plantenras produceert wit vruchtvlees en heeft een gele schil. De schelp ziet er stekelig uit en het is ook een zeldzame variëteit.

Als u niet het juiste product voor uw behoeften heeft, kunt u uw mix van gewone aarde, zand en compost maken. Vul de container een paar centimeter onder de rand.

Wat is de beste grond voor drakenfruit? | Kweekgids

Omdat het een tropische cactus is, geven drakenfruitplanten de voorkeur aan een omgeving in de volle zon, maar kunnen ze het midden in de zomer moeilijk hebben, afhankelijk van de variëteit en het klimaat. Als dit gebeurt, snij dan het rottende vlees weg onmiddellijk voordat het zich verspreidt en maak het schoon met een papieren handdoek. Kijk hoe je dit kunt doen om te voorkomen dat de plant zijn energie verspilt aan het genezen van de brandwonden. Als je je drakenfruitplanten in de grond plant en in een warm klimaat leeft, overweeg dan om voor de zomer zo'n 30 procent schaduwdoek te installeren, maar zorg ervoor dat het de planten niet echt raakt, omdat dit ook tot verbranding kan leiden.

VERWANTE VIDEO: Wat is de minimale diepte van het grondmengsel dat nodig is om gezonde drakenfruitplanten te laten groeien?

Ben jij een tuinier die meer wil weten over het planten van drakenfruit vanwege zijn heerlijke smaak en prachtige uitstraling? Drakenfruit is een van de beste Thaise vruchten die er vreemd uitziet. Snijd het open en krijg een sappige rozerode schil die het witte of roze vlees onthult dat gespikkeld is met kleine zwarte zaadjes. Het groeit op cactussen, een soort cactusfruit, en lijkt op een drakenei, vandaar de naam drakenfruit.

Drakenvruchten worden ook wel aardbeiperen genoemd.

De wetenschappelijke naam van drakenfruit is Hylocereus Updates. Dragonfruit behoort tot de cactusfamilie en heeft een felroze schil met exotische groene stekels. De andere naam van deze vrucht is pitaya, de buik van de nacht, nanettika-fruit, cactusfruit, aardbeipeer en nachtbloeiende cereus. De smaak van deze vrucht is lekker en uitstekend. Zwarte zaden geven een knapperige zoete smaak. Deze plant groeit graag in warme gebieden omdat hij van warmte houdt. Het is een klimplant met grote en unieke bloemen.

Het is inheems in Midden-Amerika, maar wordt nu over de hele wereld gekweekt, speciaal in de tropische landen. Het is een snelgroeiende wijnstok die een verticale paalondersteuning nodig heeft om op te groeien en vervolgens een ring om als een paraplu te vallen. Normaal gesproken worden er vier planten per paal geplant om een ​​maximale opbrengst te geven. De juiste afstand tussen paal en paal en rij tot rij wordt gehandhaafd voor vrij verkeer tijdens oogst- en onderhoudswerkzaamheden.


Bekijk de video: KENALI DOLOMITE u0026 FUNGSINYA UNTUK TANAMAN ANDA


Opmerkingen:

 1. Nakinos

  have understood Quickly))))

 2. Vudojar

  Het lijkt me dat het al besproken is.

 3. Kigakazahn

  Kwam toevallig op het forum en zag dit onderwerp. Ik kan je helpen met advies.

 4. Steele

  Ik kan voorstellen om een ​​site te bezoeken met een groot aantal artikelen over een onderwerp van belang voor u.

 5. Shaktira

  Wat een zin ... het fenomenale, briljante ideeSchrijf een bericht


Vorige Artikel

Bloei verwijderen van fruitbomen

Volgende Artikel

Umass dartmouth tuinbouw