Categorie: Varia

Recent Blog Posts

Heliconia
Heliconia

Heliconia (Heliconia) is een spectaculair kruid dat tot de gelijknamige familie behoort. Natuurlijke habitat - tropen van de centrale zuidelijke delen van Amerika, Zuidoost-Azië. Er wordt aangenomen dat de plant is vernoemd naar de berg Helikon, waarop volgens de Griekse mythen prachtige muzen leefden.

Wanneer is het beter om een ​​peer te planten, afhankelijk van de regio
Wanneer is het beter om een ​​peer te planten, afhankelijk van de regio

Elk fruit- en bessengewas heeft bepaalde plantdata die in acht moeten worden genomen. Alleen in dit geval zal de zaailing met succes wortel schieten en groeien. Het planten van peren is zowel in de lente als in de herfst mogelijk, maar men moet rekening houden met de klimatologische kenmerken van de regio waar deze plant zou moeten worden gekweekt.

Hoe en wanneer tomatenbladeren in een kas moeten worden geplukt
Hoe en wanneer tomatenbladeren in een kas moeten worden geplukt

Bij het kweken van tomatenplanten in een kas en in de volle grond, zou het moeten werken aan de vorming van struiken. Deze maatregel is nodig om de groei van tomaten en de rijping van fruit erop te verbeteren. In de regel moet u overtollige bladeren en tomatenscheuten plukken, die stiefkinderen worden genoemd. Ze verhogen alleen de hoeveelheid groene massa op de struiken, consumeren de voedingsstoffen die nodig zijn voor het rijpen van tomaten.

 Jeneverbes leren kweken uit zaad
Jeneverbes leren kweken uit zaad

Veel tuinders houden van het kweken van jeneverbessen in hun tuinpercelen. Deze pretentieloze plant voelt zelfs in ongunstige omstandigheden goed aan en heeft een uitgesproken aanhoudend naaldaroma. Een manier om jeneverbessen te kweken is uit zaad. Het is niet erg populair omdat het als moeilijk en nauwgezet wordt beschouwd.

Amarant
Amarant

Een plant zoals amarant (Amaranthus) wordt ook wel shiritsa genoemd en behoort tot het geslacht van de amarantfamilie. Onder natuurlijke omstandigheden is het te vinden in India, Amerika en China. Amarant driekleur wordt in Oost-Azië geteeld als groentegewas. Tegelijkertijd wordt deze soort, samen met de trieste amarant met de staart, vaak gekweekt als sierplant.

Medicinale eigenschappen van ivan-thee (wilgenroosje)
Medicinale eigenschappen van ivan-thee (wilgenroosje)

Ik herinner me een oude bijeenkomst. Midden in de zomer fietste ik over een landpad en passeerde ik twee oudere vrouwen. Ze liepen, pratend en elk droegen, tegen het lichaam gedrukt, grote boeketten-bezems met bloeiende wilgenthee. "Nou, en boeketten!" - Ik kon mezelf niet bedwingen en gaf commentaar. " "En dit zijn geen boeketten, maar toekomstige geneeskrachtige en gezonde thee," antwoordden de vrouwen mijn opmerking.

 Tomaten Roze wangen - snelle groei en geweldige smaak
Tomaten Roze wangen - snelle groei en geweldige smaak

Het nieuwe tomatenras Pink Cheeks wist in korte tijd erkenning te krijgen bij tomatenliefhebbers. De variëteit is ontworpen voor kenners van vlezige en dichte vruchten. Maar om het effect van "vlezigheid" te bereiken, heeft de tuinman de eigenaardigheden van de tomaat nodig De geschiedenis van het kweken van tomaten Roze wangen Tomaat Roze wangen zijn ontwikkeld door Russische fokkers.

Uien: hoe en wat te verwerken voordat u plant
Uien: hoe en wat te verwerken voordat u plant

Tuinplanten Gepubliceerd: Laatste wijzigingen: Hallo, beste vrienden - zomerbewoners en tuinmannen! Ik woon in de Dnjepr-regio, die in centraal Oekraïne ligt, en half april is het tijd voor ons om uien in de volle grond te planten. Voor het planten verwerk ik de zaailingen altijd op verschillende manieren tegen ziekten en plagen.

Daylily-fokvideo - het proces van verdelen en planten
Daylily-fokvideo - het proces van verdelen en planten

Reproductie Gepubliceerd: Laatste wijzigingen: Video over het fokken van de daglelie. Hoe een daglelie te graven, hoe een struik in verschillende delen te verdelen, hoe je een daglelie op de juiste manier plant na het verdelen.

Mijn druiven
Mijn druiven

Ik heb onlangs druiven verbouwd, maar de smaak van sappige, aromatische bessen die aan mijn wijnstok zijn gerijpt, is mij en mijn familie al goed bekend. Ik heb tot nu toe vier druivensoorten. Ik hou echt van de variëteiten Krasa Severa, Isabella, Zilga. Ik verbouw druiven volgens de & 34; Guyot & 34; - een meerarmig schema Ik probeer ook een andere kweekmethode, ik wil, zoals ze zeggen, proberen alles zelf te controleren om het beste te kiezen.

Artisjokrecepten uit Jeruzalem
Artisjokrecepten uit Jeruzalem

Lees het vorige deel: Teelt en gebruik van Jeruzalemse artisjok Jeruzalem-artisjok gebruiken bij het koken In tegenstelling tot veel andere groentegewassen, absorberen aardpeerknollen bijna geen zware metaalzouten en radionucleïden. Daarom is het een van de milieuvriendelijke voedingsproducten. Bijna alle delen van de plant worden als voedsel gebruikt - jonge scheuten, stengels, bloemen en wortels.

Abrikoos - hoe je de oogst kunt kweken, planten en verzorgen om je te verrassen
Abrikoos - hoe je de oogst kunt kweken, planten en verzorgen om je te verrassen

In het wild zijn abrikozen niet alleen te vinden in de zuidelijke regio's, maar ook in Oost-Siberië en Mantsjoerije. Deze planten werden de voorouders van veel winterharde variëteiten, die het mogelijk maakten om abrikozen te kweken in koudere klimaten Hoe een abrikoos groeit Onder goede omstandigheden groeit abrikoos tot 8 meter hoog, maar vaker zijn deze loofbomen veel korter, slechts 4-5 meter.

Rozenbottel gerimpeld
Rozenbottel gerimpeld

Rozenbottelhagen zorgen voor een aanvoer van vitamines. Alle groenten en fruit zijn goed voor je. Sommige in grotere mate, andere in mindere mate. De belangrijkste indicator van bruikbaarheid is het gehalte aan vitamine C. Maar de absolute kampioen in deze indicator is de rozenbottel! Er zit 100 keer meer vitamine C in rozenbottels dan in citroen en 10 keer meer dan in daslook!

Kamerplanten op T
Kamerplanten op T

Hieronder vindt u een lijst met kamerplanten waarvan de naam begint met de letter T. en subtropische regio's van Afrika.

Stoepranden: randen kiezen voor bloembedden en tuinpaden
Stoepranden: randen kiezen voor bloembedden en tuinpaden

Afbeeldingen van beroemde meesters worden zeer gewaardeerd, maar de volledigheid van elk canvas wordt bepaald door de lijst. De algemene indruk van het kunstwerk hangt af van hoe de lijst bij de foto past. Borderbloemen creëren een soort frame, grenzend aan bloembedden, paden, bedden in tuinen met een geometrische lay-out.

Internationale tentoonstelling van bloemsierkunst en landschapsontwerp
Internationale tentoonstelling van bloemsierkunst en landschapsontwerp "Blooming Planet"

Tentoonstelling van trends in modern landschapsontwerp Op 15 september eindigde de vijfjarige internationale tentoonstelling van bloemsierkunst en landschapsontwerp "Blooming Planet", gelegen langs de centrale steeg van het All-Russian Exhibition Centre en duurde bijna drie maanden. 27 landschaps- en bloemententoonstellingen, uitgevoerd door professionals uit Moskou, namen deel aan de hoofdwedstrijd: Bratsk, Stary Oskol, Tomsk, Ulyanovsk, twee deelnemende bedrijven uit Duitsland.

Dwerg appelboom
Dwerg appelboom

Beginnende tuinders kiezen tegenwoordig steeds vaker voor appelbomen die op dwergonderstammen worden gekweekt, ze worden ook wel dwergappelbomen genoemd. Feit is dat zo'n appelboom geen problemen geeft om voor te zorgen, en hij is ook nog eens erg compact en neemt daardoor heel weinig ruimte in beslag. Bovendien beginnen dergelijke planten al in het derde jaar na het planten in de volle grond vruchten af ​​te werpen, hebben ze minder voedingsstoffen nodig, en zelfs die gebieden waar het grondwater relatief hoog is, zijn geschikt om te planten.

Kenmerken van fokkonijnen in kuilen
Kenmerken van fokkonijnen in kuilen

Het fokken van konijnen is leuk en opwindend, maar ook lastig.Onze voorouders fokken al sinds de oudheid konijnen. Omdat ze geen idee hadden van mogelijke aanpassingen om deze huisdieren te houden, rustten ze ze uit met de meest natuurlijke omstandigheden: ze groeven een gat en plaatsten er verschillende families konijnen, gaven ze voedsel en water.

Hoe pootaardappelen thuis te ontkiemen
Hoe pootaardappelen thuis te ontkiemen

& 34; Pootaardappelen als interieurartikel & 34; Er is veel geschreven over het voorbereiden op het poten van pootaardappelen, maar voor veel tuinders blijft deze informatie in de praktijk niet toepasbaar. De reden is triviaal - er is geen plaats in het appartement en er is nergens anders om het te koken.Hij vocht zelf oorlogen met zijn vrouw om de mogelijkheid om dozen met zaadmateriaal in huis te plaatsen.

Wat is belangrijk om te doen met kruisbessenstruiken in de herfst
Wat is belangrijk om te doen met kruisbessenstruiken in de herfst

Als u elk jaar een rijke kruisbessenoogst wilt oogsten, vergeet dan niet om de struik in de herfst goed te verzorgen. Aan het einde van het seizoen is het belangrijk om de plant te snoeien, topdressing ed Snoeien in de herfst Kruisbessen zijn snelgroeiende planten, dus elke herfst moeten ze formatief en hygiënisch worden gesnoeid.