Categorie: Diverse

Recent Blog Posts

De regelgevende en ecologische context van onze landbouw
De regelgevende en ecologische context van onze landbouw

De regelgevende en ecologische context van onze landbouw Wat wordt er momenteel in Europa gedaan voor een duurzamere landbouw? De EU-lidstaten definiëren momenteel vergelijkbare strategieën zodat alle landbouwgrond, met name land dat niet langer wordt gebruikt en onbebouwd voor productiedoeleinden, wordt behouden in goede agronomische toestand en milieu volgens art.

Futuristisch keukenrecept: Inventina
Futuristisch keukenrecept: Inventina

RECEPTEN VAN DE FUTURISTAINVENTINA KEUKEN (polybibita van de futurist Filippo Tommaso Marinetti) Ingrediënten 1/3 Asti spumante; 1/3 ananaslikeur; 1/3 bevroren sinaasappelsap. Vind snel een nieuw idee.

Geluiden van de gorilla
Geluiden van de gorilla

GELUIDEN VAN DIEREN De geluiden van de gorilla De gorilla, wetenschappelijke naam Gorilla gorilla van de familie Hominidae, de grootste antropomorfe aap ter wereld, zendt talloze geluiden en kreten uit om verschillende stemmingen te uiten. Hieronder staan ​​de kreten en geluiden geproduceerd door volwassen gorilla's om een ​​staat van ongemak te manifesteren.

Beschermde gebieden
Beschermde gebieden

Het eerste nationale park ter wereld werd aan het einde van de negentiende eeuw in de Verenigde Staten geboren en precies in 1872, in Yellowstone, met de oprichting van het gelijknamige park. Italië, het eerste beschermde gebied, werd vijftig jaar opgericht. later, in 1922, met het Gran Paradise. Vanaf die datum volgden het Abruzzo National Park (1922), het Circeo Park (1934), het Stelvio National Park (1935) en na een stilstand van dertig jaar het Calabria National Park (1968).

Paardebloem
Paardebloem

Wat is het? De paardenbloem, oorspronkelijke naam Taraxacum officinale, is een bloeiende plant die behoort tot de familie Asteraceae. Andere namen zijn: Paardebloem, Wilde cichorei, Soffione, Burda cichorei en Piscialetto. De laatste naam is afgeleid van een legende volgens welke kinderen die de bloemen van deze plant plukten de volgende nacht zouden bedplassen.

Vervain Bach-bloem
Vervain Bach-bloem

De Bach bloesem remedie Vervain is aangewezen als er veel energie wordt verspild om een ​​doel te bereiken zonder respect voor zichzelf en anderen. Verbenaceae) VOOR WIE HET IS & 39; DEZE OPLOSSING De Bach Vervain-bloem in bloementherapie is voor die mensen die grote kracht en veel energie hebben in het uitvoeren van de doelen waarin ze geloven, en die erin slagen anderen te betrekken met hun enthousiasme.

Pauwenoog - trigridia pavonia - zaaien plant onderhouden
Pauwenoog - trigridia pavonia - zaaien plant onderhouden

Pauwenoog, een mysterieuze plant in meer dan één opzicht ... Mysterieuze bloemen, eerst met hun grote bloembladen, soms driehoekig, omzoomd met kleinere, gevlekt als "giftig". Als de bloem "wijd open" staat, lijkt het deze keer op een vleesetende plant ... Mysterieus ook door hun "uiterlijk", die uit de onderkant van de zwaarden tevoorschijn komen, de scherpe bladeren van het pauwenoog, die zich in een draaiende beweging ontvouwen.

 Echeveria - Crassulaceae - Hoe Echeveria-planten te verzorgen en te laten groeien
Echeveria - Crassulaceae - Hoe Echeveria-planten te verzorgen en te laten groeien

HOE ONZE PLANTEN TE KWEKEN EN TE ZORGEN Echeveria, deze heerlijke vetplant komt oorspronkelijk uit Midden-Amerika, vooral Mexico en 39; Noordwest-Amerika in het bijzonder van de gebieden die worden gekenmerkt door sterke temperatuurschommelingen tussen dag en nacht., Een grote groep vetplanten afkomstig uit Midden-Amerika (vooral Mexico) en vanaf 39; Noordwest-Amerika van de gebieden die worden gekenmerkt door sterke temperatuurschommelingen tussen dag en nacht.

 Ananas - Bromeliaceae - Hoe ananasplanten te verzorgen en te laten groeien
Ananas - Bromeliaceae - Hoe ananasplanten te verzorgen en te laten groeien

HOE ONZE PLANTEN TE KWEKEN EN TE VERZORGEN De ananas- of ananasplant is niet alleen bekend en gewaardeerd om zijn heerlijke vruchten, maar kan ook een zeer decoratieve en gemakkelijk te kweken sierplant zijn Ananassoort: zie de paragraaf «Hoofdsoorten» ALGEMENE KENMERKEN De ananas (of ananas zoals het in Italië vaak wordt genoemd) van de grote familie van Bromeliaceae, is een vaste plant afkomstig uit Midden-Amerika en kan zelfs thuis met enig succes worden gekweekt zonder echter te verwachten dat het zijn heerlijke vruchten voortbrengt.

Papegaaiensnavel (Clianthus puniceus)
Papegaaiensnavel (Clianthus puniceus)

GeneralitàStiamo parlando di un& 39;interessante pianta rampicante, che in alcuni casi può anche avere natura semirampicante e che proviene dalla Nuova Zelanda e viene più comunemente chiamato con il nome di “Becco di pappagallo”.Si tratta di un arbusto che ha la particolare caratteristica di arrivare fino ad oltre quattro metri di altezza ed appartiene alla categoria dei sempreverdi.

Reis naar India in Ladakh
Reis naar India in Ladakh

INDIALADAKH (THE LITTLE TIBET) door Giovanni CamiciLadakh, federale staat Jammu en Kasjmir (India) Stand op het Ladakh festivalStand op het Ladakh festivalStand op het Ladakh festivalSpelers op het Ladakh festivalLadakh festival gestuurd door een van onze lezers.

Lelie
Lelie

De lelieplant De lelie, ook wel Lilium genoemd, is een bolgewas van de Liliaceae-familie en kan maar liefst tachtig verschillende soorten tellen, hybriden niet meegerekend voor de teelt. De lelie komt oorspronkelijk uit Europa, Azië en Noord-Amerika en is een bolvormige vaste plant, wat betekent dat de wortels niet elk jaar vernieuwen zoals andere bolgewassen.

Geluiden en geluiden van de zeeleeuw
Geluiden en geluiden van de zeeleeuw

GELUIDEN VAN DIEREN De geluiden van de zeeleeuw De zeeleeuw (familie Otariidae), ook bekend als de zeehond, is een zoogdier dat is aangepast om in het mariene milieu te leven. een zeer luidruchtig dier, in het bijzonder de mannetjes stoten echt gebrul en andere vocalen uit om hun territorium en hun groep vrouwtjes te verdedigen.

Zuur: definitie en betekenis
Zuur: definitie en betekenis

ZUUR ZUUR Alles dat een zuurreactie heeft, wordt gedefinieerd als zuur, dat wil zeggen dat het een pH heeft lager dan 7. In het algemeen wordt het als zuur beschouwd, alles dat een scherpe smaak heeft, zoals die van citroen of azijn.; A naar ZA - B -C -D -E -F -G -H -I -J -K -L -M -N -O -P -Q -R -S -T -U -V -W -X -Y -Z

Planten voor vochtige en donkere omgevingen - antwoorden van experts
Planten voor vochtige en donkere omgevingen - antwoorden van experts

DE AGRONOMAN ANTWOORDEN OVER HOE TE KWEKEN EN TE ZORGEN VOOR PLANTEN VRAAG OVER DE KEUZE VAN TE KWEKEN PLANTEN WELKE PLANTEN KAN IK GROEIEN IN EEN DONKERE EN VOCHTIGE KABEL? Het was erg nuttig.

Gebruik mest om de tuin te bemesten
Gebruik mest om de tuin te bemesten

Mest is een uitstekende organische meststof om de tuingrond mee te bemesten. Het is afkomstig van de mest van staldieren, zoals paarden, koeien etc. Het is dus afkomstig van de meststof bij uitstek, maar die is helaas niet altijd even gemakkelijk te vinden. Mest verrijkt de bodem met de voedingselementen die nodig zijn voor de weelderige groei van planten.

Magnolia bloemen
Magnolia bloemen

Magnolia bloemen Magnolia wordt voornamelijk als buitenplant gekweekt. Het heeft bloemen die solitair ontwikkelen en grote afmetingen hebben; bij de meeste variëteiten hebben ze een komvorm en hun buitenste ensemble, gevormd door kelk en bloemkroon, bestaat uit zes tot negen bloembladen die niet verschillen van de kelkblaadjes.

Basilicum
Basilicum

Eigenschappen Basilicum is een kleine eenjarige struik, die deel uitmaakt van de grote Lamiaceae-familie waartoe onder andere ook munt behoort. Basilicum is in ieder geval een aromatische plant die al enkele eeuwen wordt gekweekt. Van het Middellandse Zeegebied en Azië, een land van waaruit de teelt van deze bijzondere plant zich over de hele wereld heeft verspreid.

Checklist van de vogels van het Molentargius-systeem (Sardinië, Italië) 1850-2010 - Pacini Editore
Checklist van de vogels van het Molentargius-systeem (Sardinië, Italië) 1850-2010 - Pacini Editore

Boekbespreking: Vogelchecklist van het Molentargius-systeem (Sardinië, Italië) 1850-2010 door Helmar Schenk met foto's door: Filippo Melise Stefano Perra Titel: Vogelchecklist van het Molentargius-systeem (Sardinië, Italië) 1850-2010 Auteur: Helmar Schenk Foto: Filippo Melis, Stefano Perra Uitgever: Pacini Editore Uitgever: Parco Naturale Refionale Molentargius-Saline Publicatiedatum: 2012 Aantal pagina's: 95 Kosten: ongedefinieerd Type papier gebruikt: gerecycled of ecologisch papier wordt niet gebruikt Illustraties: het boek is rijkelijk geïllustreerd Checklist van het Birds of the Molentargius-systeem (Sardinië, Italië) 1850-2010 is een rijk geïllustreerde handleiding van de avifauna van het regionale natuurpark Molentargius-Saline (Cagliari, Sardinië) en van het gebied met uitzicht op de Poetto (voor een diepte van 2 km) en de Terramini-vijver, voor een totale oppervlakte van 3.

Ui: geneeskrachtige eigenschappen, gebruiksmethode en voordelen
Ui: geneeskrachtige eigenschappen, gebruiksmethode en voordelen

UI Allium cepa (familie Alliaceae) ALGEMENE KENMERKEN De ui, Allium cepa, behoort tot de Liliaceae-familie (hoewel veel plantkundigen hem indelen in de Amarillidaceae-familie). een plant afkomstig uit een groot gebied van West-Azië, variërend van Turkije tot India en is een van de meest gecultiveerde en gebruikte tuinbouwplanten omdat het zowel rauw als gekookt wordt gebruikt, als kruiderij en als medicijn en ook als afval dat ze worden gebruikt voor diervoeder.